אל תדאג חביבי

  • נפלתי בפח ע"י מתווך
    דודי | 23/09/2011 14:37

    הגיעתי לדירה למכירה דרך מודעה ביד 2.נפגשתי עם בעל הדירה בדירתו שלו. לאחר כחודש החליט בעלי הדירה לעבוד עם תיווך בבלעדיות. אדגיש שראיתי ונפגשתי עם הבעלים קודם המתווך נכנס לתמונה. לא נפגשתי עם המתווך מעולם ולא חתמתי לו על שום מסמך. אציין כי שוחחתי עם המתווך מספר פעמים, כי הבעלים ציינו בפניי שבתקופת הבלעדיות לא יוכל להתקשר עימי. עם זאת שוחחתי כל אותו הזמן עם בעל הדירה מתוך ידיעה כי זמו הבלעדיות מוגבל. לאחר שהסתיימה תקופת הבלעדיות של המתווך רכשתי את הדירה. כעת דורש המתווך דמי תיווך וכמו כן מאיים כי יגיש תביעה לבית המשפט אם לא אשלם לו. האם יש לו עילה הגיונית לתביעה ? מה הסיכוי שתביעתו תתקבל בבית המשפט?

    • אל תדאג חביבי
      עו"ד אוהד | 23/09/2011 15:07

      תראה איך אני עושה לך את השבת. נתחיל... 1.בעל הבית חתם על הבלעדיות ולא אתה. לכן, אם יש משהו שהמתווך יכול לבוא אליו בטענות הוא בעל הבית. 2. גם אם הסכמת בע"פ לשלם למתווך דמי תיווך, והמתווך לא החתים אותך על מסמך - אתה פטור מתשלום. 3. כפי שציינת, אתה היית בבית עוד לפני שחתם בעל הבית על הסכם הבלעדיות עם המתווך ולכן יהיה לו קשה מאוד להוכיח שהוא הוא "הגורם היעיל" בעסקה. 4. אל תפחד!!!! אל תדבר איתו שלא יפיל אותך בלשונך ולא יקליט אותך אומר משהו דבילי!!! 5. אם הוא ימשיך להתקשר אליך ולאיים עליך, תגיד לו שאתה תגיש נגדו תביעה במשטרה על הונאה (תפחיד אותו קצת) 6. הרבה מתווכים אינם עובדים עם רשיון מתווך כחוק (אפשר לבדוק זאת מול רשם המתווכים)ומשכך, גם אם חתמת, והסכמת לשלם (נניח), עדיין אינך חייב לו מאומה!!! 7.שבת שלום ומבורך...ושלא יעבדו עליך..:)

    • המתווך טועה לחלוטין
      צחי | 23/09/2011 15:08

      אדם מחוייב לשלם למתווך רק רם המתווך הוא הגורם האחראי לסגירת העסקה איש לו התחייבות חתומה על ידך לתשלום, אחרת שיחפש. בהזדמנות זאת כדאי לך לבדוק אם הוא מופיע כחוק ברשם המתווכים במשרד המשפטים ,ולא , אתה יכול לתבוע אותו