תביעה כנגד בעל דירה

  • פינוי מיידי מדירתי המושכרת בשל צו הריסה
    רוני | 23/09/2011 02:24

    שלום,השבוע אירע לי אסון!בשעה 9 בבוקר הופיעו בעלי הדירה אותה אני שוכרת בת"א ללא הודעה מוקדמת וביקשו להוציא את החלונות בסלון ובחדר השינה כי יש להם "בעיות" באישורים עם ה"מרפסת לשעבר" שהם הרסו לטובת הרחבת הדירה, מול עיריית ת"א.כעבור שעה הפכה דירתי והדירות השכנות הסובלות מאותה תופעת "מרפסת לא חוקית" לחמ"ל - 2 בעלי הדירה קבלן איש החלונות יועצים למיניהם ואז כעבור שעה- בה אני לתומי מנצלת את ההזדמנות ומנקה את החלונות, אמר לי בעל הבית "אל תדאגי החלטתי שאני אפצה את הדיירים הנפגעים ב- 2000 ש"ח".מאותו רגע הצטרפו לחבורה עובדים שהחלו להעמיס את כל הריהוט בסלון- ספות מקרר טלוויזיה כלי מטבח- לארוז לפרק לכסות בבדים ולפוצץ את קיר הסלון ולפרוץ לחלוטין את החלון הפונה לרחובהובהר לי שלפחות שבועיים לא אוכל לחזור לגור שם ושבית המשפט התיר להם שלאחר שהעירייה תראה את השינוי ותצלם הם יקבלו היתר להחזיר את המצב לקדמותו - יתקנו ואני אוכל לחזור לגור שם!עשיתי "ויברח" ארזתי תיק קטן עם בגדים ובזמן מנפצים את קירות דירתי נאלצתי לעזוב את הדירה עם הכל וללכת מחיי השיגרתיים.נעלתי כל מה שיכולתי בחדר השינה ועזבתי....נאמר לי קחי מלון- אבל לא הציעו לי כסף מזומן או הקצו תקציבלמחרת כשהגעתי לדרוש בשלום חפצי, היות וביקשתי שישימו שומר לי ולשכניי על הדירות והתעלמו מבקשתי, גיליתי כי הם עומדים להרוס גם את חדר השינה ואף ניסו לפרוץ אותו כשלא הייתי בדירה כדי להתחיל בשיפוץ!!!!אני חסרת בית, נודדת בין משפחה וחברים, מיטב רכושי נמצא בדירה שלי המופקרת בידי עובדים למיניהם ובעל הבית שלי חוץ מלהתנצל לא מבטיח לי דבר...אני רוצה לדעת מה מגיע לי עפ"י חוק ומה עליי לעשות!כמובן שתיעדתי הכל בוידיאו ובסטילס!תודה מראשרוני.

    • תביעה כנגד בעל דירה
      עו"ד שזר תומר | 24/09/2011 15:27

      אכן מקרה קשה ונדיר, לטעמי זו הפרה יסודית של ההסכם, ואני בטוח שכל ביהמ"ש יראה זאת כך (או לפחות אני מקווה היום כבר אי אפשר לדעת...). צריך להוציא לבעלים של הדירה מכתב דחוף אודות הפרה יסודית של ההסכם, או שתעבירי את המיטלטלין שלך לדירה חדשה, או שתאחסני אותם במחסן בתשלום, ולאחר שתעברי לדירה חדשה צריך לתבוע אותו. זה לא עניין של חוק, אני עניין של היגיון, ונתון לשכנוע של שופט שידון בתיק התביעה שלך, האם המהלך שקרה מצדיק טענה להפרה יסודית של ההסכם מצד בעל הדירה - לטעמי כאמור - כן. קחי עו"ד שיעזור לך בניסוח המכתב לבעל הדירה, ולאחר מכן להגשת התביעה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • בהמשך לפנייה שלי
        רוני כהן | 24/09/2011 17:07

        היי ותודה שכתבת לי!לבעלי הבית יש כבר היתר להחזיר את הדירה לקדמותהוככל הנראה ביום ראשון כבר יחלו בבנייה- זה היה קרב משפטי מול עיריית ת"א והשופטת מתירה להם להחזיר את המצב לקדמותו- למרות שההרס כבר נעשה!אני אשמח להישאר בדירה שלי אבל אני רוצה פיצוי הולם היות וגם התיקונים ייקחו זמן וכרגע אני נודדת בין חברים....איך אדע מה לדרוש? מה מגיע לי? מה ערכה של עוגמת הנפש שיום בהיר אחד פינו אותי מדירתי?

        • שכירות
          עו"ד שזר תומר | 24/09/2011 21:31

          רוני שלום לא ניתן לדעת מה עוגמת הנפש, זה סובייקטיבי, בוא נגיד שתאמרי לבעל הדירה שלך שאלפיים ש"ח, הם לא סבירים. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

          • ומה בכל זאת?
            רוני כהן | 25/09/2011 00:44

            ואיך בכל זאת מחשבים את עוגמת הנפש?מה להציע לו בהסדר?

            • זה עניין סובייקטיבי
              עו"ד שזר תומר | 25/09/2011 22:04

              כפי שרשמתי זה סובייקטיבי...אז זה תלוי בך. לטעמי, תוכלי לבקש 5000 ש"ח, מי שהציע 2500 מוכן לשלם יותר. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.