פירוק שיתוף בנסיבות מיוחדות

  • פירוק שיתוף
    אחד | 22/09/2011 17:09

    שלום, לפני שנים נהייתי בעלים (בעקבות ירושה) של דירה במשותף עם עוד יורש. היורש השני בתי. כבר שנים לא ידוע היכן היא. בארץ/בח"ול. אם בכלל בחיים. ייתכן שהסתבכה בסמים ואין לי שמץ מושג היכן היא ומה קרה לה. במשך שנים היא נעדרה. ניתקה את הקשר עם הבית ונעלמה לחלוטין. בהתחלה עוד ידענו מי החברים שלה ואח"כ כלום כלום כלום. כך שנים. הבת צריכה להיות היום בת 38. אני רוצה להגיש לבימ"ש פירוק שיתוף. אני מבוגר כבר ונכה וחי מקצבה בלבד. 1. האם אני חייב להוציא הוצאות (שאין לי) על חוקר פרטי כדי להוכיח לבימ"ש כבר בתביעה שעשיתי הכל כדי לאתרה? אם איני חייב, מה כן המינימום הנדרש ממני? אני דל באמצעים והדירה מאד זולה בעוד רבע שייך לביתי ואני לא רוצה לקפח אותה בשום פנים במידה ותימצא אי פעם. 2. אם ביום מן הימים תגיע, אין בעיה הכסף שיהיה בנאמנות יועבר אליה. מה קורה אם עוברות עוד שנים והיא לא מופיעה? עד מתי, ניתן יהיה לשמור את כספי הנאמנות? ואז, למי הם מיועדים?

    • פירוק שיתוף בנסיבות מיוחדות
      עו"ד טל רכניץ | 22/09/2011 22:45

      בנסיבות שתיארת, אני סבור כי אם תוגש תביעה מתאימה לבימ"ש, ויוצגו ראיות ואסמכתאות מתאימות, בימ"ש ייצור מנגנון שיבטיח את הזכויות של כולם, לרבות מינוי כונס שמכספי התמורה יכסה את ההוצאות וישמש בהמשך כנאמן שיחזיק את חלקה של הבת בכספי התמורה, כך שהזכויות של כולם, לא תיפגענה. טל רכניץ, עו"ד מנהל הפורום