דירה במתנה

  • העברת בעלות של דירה
    א | 09/09/2011 15:10

    שלום, להורי מספר דירות והם מעוניינים לתת לי דירה אחת. הם נותנים לי אותה כמובן בחינם. האם יש במקרה כזה מס מקרקעין? או כל מס אחר?

    • דירה במתנה
      עו"ד שזר תומר | 09/09/2011 19:01

      זה נקרא עיסקת מתנה, כעקרון ניתן לבצע את העסקה האמורה לקבל פטור ממס שבח להוריך ופטור ממס רכישה לך. יש לך עוד דירה? תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • תשובה
        א | 09/09/2011 23:25

        אין לי שום דירה בבעלותי כרגעאז אפשר להעביר בלי לשלם שום מיסים (:יש תהליך מסויים שצריך לעבור כדי לקבל את הפטור כדי שלא ינסו להתחמק? או שזה משהו פשוט דרך מנהל מקרקעי ישראל?

        • עסקת מתנה בין אבא לבן - פטורה ממס?
          עו"ד שזר תומר | 10/09/2011 21:47

          לא. החיוב במס רכישה הינו 1/3 מתשלום מס הרכישה לעסקה "רגילה" (כי אין לך נכס שני). אם שווי הדירה לא עולה על המינימום (שעומד היום ע"ס 1,350,000 ש"ח), אז אין חיוב, אם זה עולה, כי צריך לשלם שליש מהמס . צריך להכין תצהיר נותן מתנה ותצהיר מקבל. יש תקופת צינון למכירת הדירה על ידך לאחר מכן. על מנת לבצע העברה בטאבו או במינהל, צריך לקבל אישורי מיסים... הייתי נעזר בעו"ד כאן ולא עושה זאת לבד. מקווה שעזרתי. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.