זיקת הנראה לשנים

  • חניה בטאבו
    אביחי | 09/09/2011 00:06

    להורי דירה שמשכירים כעשרים וחמש שנה לדירה חניה ספציפית בטאבו לשוכרים של הורי אין רכב ומזה שנים שאחד השכנים חונה על דעת עצמו בחניה והורי לא מחו על כך מעולם שאלתי היא האם יש מקום לחשש שהורי עשויים לאבד זכויות בחניה

    • זיקת הנראה לשנים
      עו"ד שזר תומר | 09/09/2011 18:59

      אביחי שלום, לצערי חסרים לי נתונים, כגון מספר השנים שהשהכן חונה בחניה. כעקרון על פי חוק של מעל 30 שנה במקרקעין ושאין מחלוקתן על השימוש במשך אותה התקופה, מעניקה זכות קניינית למשתמש, זה קרוי בשפה משפטית - "זיקת הנאה לשנים". תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • אין זיקת הנאה מכוח שנים לגבי חניה
        משה מעוז | 10/09/2011 09:04

        חניה היא שימוש שיש עמה חזקה. סעיף 5 לחוק המקרקעין קובע שזיקת הנאה היא שעבוד מקרקעין להנאה שאין עמו זכות להחזיק בהם. הפסיקה קבעה שחניה היא שימוש שיש בה חזקה, ולכן, אינה יכולה להקנות זיקת הנאה [ראה לדוגמא ת"א (מחוזי תל-אביב) 2291/05].