איחור במסירת הדירה

  • איחור מסירת דירה מקבלן
    גליה | 08/09/2011 16:02

    הקבלן היה אמור למסור לנו את דירתנו החדשה עד 20.5.11, שלושת חודשי הגרייס נגמרו ב- 20.8.11 ועדיין לא קיבלנו את הדירה (זה יקח להערכתי עוד כשבועיים-שלושה) במסגרת הבניה ביקשנו מספר שינויים סטנדרטיים ולא מורכבים (למשל הוספת נקודות חשמל, הזזת נקודת ביוב וכו') אשר הוזמנו ובוצעו עם בניית הדירה כבר מזמן. עם הזמנת השינויים החתימו אותנו (באותיות הקטנות) על כך שמסירת הדירה יכולה להתעכב בעוד 7(!!!) שבועות בעקבות כך. דייר בבניין אמר לנו כי יש פרשנות משפטית לפיה אם השינויים שביקשנו הוזמנו ובוצעו כבר מזמן הקבלן אינו יכול לאחר בשבעת השבועות הנוספים וצריך לשלם לנו שכ"ד עבור התקופה החל מ 20.8 מה הפרקטיקה המקובלת? האם ש בסיס לתביעת תשלום מהקבלן?

    • איחור במסירת הדירה
      עורכת דין רחל אדרי | 08/09/2011 18:02

      החוזה עליו חתמת הוא המחייב. ייתכן ויש פרשנות מקלה, אני לא בקיאה בכך, זו שאלה שמתאימה יותר לפורום בתי משפט. אם השכן אמר לך כך בקש ממנו שיראה לך את פסק הדין. בשלב זה הייתי מוציאה מכתב רשום לקבלן המודיע כי הדירה טרם נמסרה ויש בכך להוות הפרת חוזה על כך המשתמע.