רעש מאולם שמחות

  • רעש מאולם שמחות
    נפגע רעש | 07/09/2011 23:57

    היי. הופניתי לכאן ע"י עו"ד חני דקל אלבז מפורום דיני נזיקין.שאלתי היא: אולם שמחות במרחק כמה רחובות מביתי מפעיל כמעט מידי יום רמקולים רבי עוצמה בחצר האולם למשך שעת החופה, - כשלושת רבעי שעה כל פעם - , כך שעל אף שמדובר במרחק של מאות מטרים הרעש מהווה מטרד של ממש, שלא לדבר על הילדים שלא מצליחים להרדם וכדו'. לפנייתי לא היתה התיחסות רצינית.השאלה היא: 1. מהם דרכי הפעולה העומדות בפני כרגע. 2. כתבה לי העו"ד הנכבדת שיתכן שיש בזה אף היבט של פגיעה בקניין. אשמח להבין יותר את העניין.3. האם העובדה שלא התלוננתי מייד כשהתחיל המטרד עומדת לרעתי?אשמח לקבל את חוות דעתכם.תודה רבה.

    • רעש מאולם שמחות
      עורכת דין רחל אדרי | 08/09/2011 18:04

      מכיוון שאולם השמחות מרוחק ממך ואינו בחלקה הגובלת הרי שאין לך עילה לתביעה בשל ירידת ערך. עליך לנסות ולפנות לפיקוח העירוני על מנת שיאכפו את עוצמת הרעש המותרת.

      • לטעמי - יתכן כי קיימת עילת תביעה
        עו"ד שזר תומר | 09/09/2011 18:48

        שלום רב, אני סבור, בשונה, מחברתי רחל אדרי, שיתכן שכן יש לך עילת תביעה, אולי לא בשל ירידת ערך, אבל בהחלט יתכן כי ניתן לתבוע פיצויים בגין מטרד ליחיד, ואף יתכן כי ניתן לקבל צו לסגירת גן האירועים (נדיר - כי מי שאמור לתת את הצו הוא ביהמ"ש לעניינים מקומיים/מינהליים), אך עילה בגין פיצויים היא אפשרית. מה שצריך לעשות הוא לקחת מומחה שיבדוק את כמות הדיציבלים המותרים - באם יש חריגה מהמותר - אפשר אולי לפתח זאת לעילת תביעה (רמז - גם אם אין חריגה - אולי ניתן...). אין אפשרות לנהל מהלך שכזה, ללא עזרה מעו"ד - קחי עו"ד... תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.