גגון

  • מהם גבולות הדירה בבניין רב קומות?
    סופיה | 07/09/2011 22:52

    השכן מלמטה בנה גגון על הקיר החיצוני של הבניין בגובה של 6 ס"מ מעל הרצפה בדירה שלי. הדבר פוגע בי אישית כיוון שזה מונע ממני לתלות כביסה כראוי. האם יש פה השגת גבול בעלת עילה משפטית ומה ניתן לעשות בנידון?

    • גגון
      שיפוצניק | 08/09/2011 00:17

      לבניית גגון דרוש שני דברים: 1. היתר בניה. 2. הסכמת אסיפת הדיירים, בהיות הקיר החיצוני רכוש משותף. אם יש לשכן שניים אלו, הוא פעל כדין. אם אין לו היתר בניה - גש לעירייה והגש תלונה, ואם לא קיבל הסכמת אסיפת הדיירים - אסוף חתימות של רוב בעלי הדירות שמתנגדים לבניית הגגון, והגש תביעה למפקח להסרתו.

      • רכוש משותף
        עורכת דין רחל אדרי | 08/09/2011 18:07

        מצטרפת לתשובה שלפניי ומוסיפה כי הקיר החיצוני הוא רכוש משותף. לא ניתן לעשות בו שינוי ללא היתר, כמו כן השכן לא יכול לעשות שימוש בשטח הרכוש המשותף אם הוא מונע משכנים אחרים שימוש סביר ברכוש המשותף. יש לברר את מצב הרישוי של הגגון, וככל שאין רישוי לפנות לפיקוח העירוני בדירשה שיורו לשכן להרוס את הגגון בנוסף ניתן לפנות בתביעה למפקחת על הבתים המשותפים.