ליווי בנקאי בקבוצת רכישה

  • קבוצתץ רכישה-ליוו בנקאי
    ניקי | 07/09/2011 16:40

    שלום רב! ברצוני להצטרף לקבוצת רכישה ולרכוש דירה במסגרת קבוצת רכישה. כידוע לקבוצת רכישה קיים ליוו בנקאי, האם אני בתור הקונה מחוייבת ליטול משכנתא מאותו בנק של ליווי הפרויקט? בתודה מראש

    • ליווי בנקאי בקבוצת רכישה
      עו"ד טלי קסלר | 07/09/2011 21:49

      כן. בד"כ כל חברי הקבוצה מחוייבים לקחת משכנתא למימון הרכישה מבנק אחד - הבנק שמלווה את הפרוייקט. אם יש לך נכסים אחרים שאתה יכול לשעבד - אתה יכול לקחת הלוואה מבנק אחר ולהזרים את הכסף לחשבונך בבנק שמלווה את הפרוייקט כך שבסופו של דבר לא תיקח ממנו בפועל את האשראי (אם אתה מתנגד לכך מסיבה כלשהי) אולם אתה חייב לעבור אישור אצל הבנק שמלווה את הפרוייקט ביחס לכל סכום ההלוואה (גם אם אתה לא מתכוון ליטול אותה), לפתוח חשבון ולחתום על כל המסמכים הדרושים.