מס רכישה

  • מס רכישה
    רותי | 19/06/2011 15:01

    שלום רציתי לשאול אם עשיתי הקפאה על מס רכישה אחרי שקניתי דירה שניה ועכשיו אני קונה דירה שלישית ואח"כ מוכרת את הראשונה האם אני משלמת מס רכישה רק על הדירה השלישית בגלל שמכרתי את הראשונה או שאני משלמת גם על הדירה השניה וגם על השלישית בגלל שקניתי תדירה השלישית לפני שמכרתי תראשונה מקווה שהשאלה ברורה תודה

    • מס רכישה
      עו"ד שזר תומר | 20/06/2011 00:44

      השאלה לא ברורה... נא לנסח שוב. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום

      • יותר ברור
        רותי | 20/06/2011 01:11

        יש לי דירה אחת באשדוד וקניתי דירה שניה בחיפה ועשיתי הקפאה על המס רכישה כי אני רוצה למכור את הדירה באשדוד ולקנות עוד דירה בחיפה שיהיה לי שתי דירות בחיפה השאלה שלי אם אני יקנה קודם דירה שניה בחיפה לפני שאני ימכור את הדירה באשדוד (ובאותו זמן יהיה לי שלוש דירות) ורק אח"כ אני ימכור את הדירה באשדוד (ועדין לא חלפו שנתים ) האם אני יצטרך לשלם מס רכישה בסוף רק על הדירה השניה בחיפה ועל הראשונה בחיפה אני לא יצטרך בגלל שמכרתי את הדירה באשדוד או שבגלל שהיה לי שלוש דירות באותו זמן אז אני יצטרך לשלם על שתי הדירות בחיפה מס רכישה מקווה שיותר ברור