שעות הרעש המותרות באיזור מגורים !!!

  • רעש של שיפוצים
    collie | 07/06/2011 09:47

    שלוםשכנים שלנו עושים שיפוצים וזה כולל מקדחה ודפיקות במשך 10 שעות כל יום. האם זה מותר והאם בערב חג ובחג עצמו ובשבתות גם מותר להם לעשות את השיפוציים?זה מאד מפריעה. אי אפשר ללמוד למבחנים ככה או לדבר בטלפון או לראות טלוויזיה. בקיצור אין חיים וזה יהיה עוד חודשיים בערך.תודה

    • שעות הרעש המותרות באיזור מגורים !!!
      עו"ד אברהם ללום | 07/06/2011 14:47

      ראשית, שיהיה חג שמח ושקט ... שנית, נוסח החוק יובא להלן: תקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש), התשנ"ג-19921 תיקונים ושיפוצים 4. לא יבצע ולא ירשה אדם לבצע, בין השעות 22:00 ל-07:00 למחרת, עבודות תיקון או שיפוץ בבנין מגורים, ולא יתקין בו מיתקנים במשך השעות האמורות. לחוק הנ"ל יש תיקון מלפני מספר חודשים. התיקון יובא בהמשך.... אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • שעות הרעש המותרות באיזור מגורים
        collie | 07/06/2011 15:13

        תודה. ובחגים ושבתות אסור בכלל נכון?חג שמח

        • רעש שיפוצים
          עופר בן אברהם | 08/06/2011 16:28

          בנוסף לתשובה של עו"ד ללום הריני להביא עדכון נוסף, לפני קצת יותר מחודש, ב- 27 באפריל 2011, נכנס לתוקף תיקון לתקנות הנדונות, והנוסח החדש של תקנה 4 הוא כלהלן: "לא יבצע אדם ולא ירשה לאחר לבצע עבודות תיקון, שיפוץ או בנייה הגורמות לרעש בבניין המשמש למגורים, ולא יתקין בו מיתקנים, בין השעות 20:00 ל- 7:00 למחרת בימי חול, ובין השעות 17:00 בערבי ימי מנוחה ל- 7:00 למחרת יום המנוחה" (לפי סעיף 18א (א) לפקודת סדרי השלטון והמשפט, ימי המנוחה הם שבת, שני ימי ראש השנה, יום הכיפורים, ראשון ושמיני עצרת של סוכות, ראשון ושביעי של פסח וחג השבועות). אם השיפוצים כוללים הפעלת מכונות מרעישות, כגון חותך בטון או מרטט (ויברטור), האיסור חל (בימי חול) משעה 19:00 (אלא אם כן הפעלת המכונה דרושה באופן דחוף כדי למנוע סכנה), בהתאם לתקנה 5. 2. הפרת התקנות האמורות, מלבד היותה עוולה (עילה לתביעה אזרחית), היא גם עבירה פלילית, שעונשה מאסר עד שישה חודשים או קנס עד 2800 ש"ח, או שני העונשים כאחד, לפי תקנה 17. 3. בניגוד לטעות הנפוצה, האיסור להרעיש בשעות הנקובות בתקנות אין פירושו, שבשעות אחרות מותר להרעיש בלי הגבלה, שכן סעיף 2 לחוק למניעת מפגעים קובע: "לא יגרום אדם לרעש חזק או בלתי-סביר, מכל מקור שהוא, אם הוא מפריע, או עשוי להפריע, לאדם המצוי בקרבת-מקום או לעוברים ושבים". ובהקשר לרעש שיפוצים אמר השופט רם וינוגרד בעניין ארד נגד אנדרו (ת"ק <ירושלים> 002348/04): "במאמר מוסגר יוער, כי העובדה שתקנה 4 לתקנות אינה אוסרת על ביצוע שיפוצים כלשהם בין השעות 7:00 לשעה 22:00 <לפי הנוסח הישן של התקנה, עב"א> לא באה להשמיענו, כי חזקה על ביצוע שיפוצים בשעות היום כי אינו גורם רעש. כל שקובעות התקנות הוא, כי חזקה על שיפוצים בשעות הלילה כי יש בהם כדי לגרום למטרד... ולפיכך לא קמה לאדם הזכות לשפץ את דירתו תוך פגיעה ברווחתו של שכנו, ואם עשה כן - חב הוא בתשלום פיצויים בגין נזקיו של זה האחרון" (סעיף 8 ו- 10 סיפא לפסק הדין). 4. לאור האמור באפשרותך: (א) לדרוש מהשכנים להגביל את העבודות לשעות ולימים מסוימים, ולנקות בסיום כל יום עבודה; ואם יתעלמו או יסרבו, לבקש מבית המשפט, שיצווה עליהם לעשות כן (הפרת צו כאמור, אם יינתן, תהווה ביזיון בית המשפט, שעשוי להוביל את המפירים לכלא); (ב) לעבור זמנית לדירה חלופית ולתבוע את ההוצאות מהשכנים; (ב) לתבוע מהשכנים פיצוי על הסבל שנגרם - והכול על יסוד עוולת מטרד ליחיד, לפי סעיף 44 (א) לפקודת הנזיקין; ואם השיפוצים כוללים עבודות המחייבות היתר בנייה, והן נעשות בלא היתר - גם על יסוד הפרת חובה חקוקה, לפי סעיף 63 לפקודה.

          • הבהרה
            עופר בן אברהם | 10/06/2011 16:32

            המשפט הראשון בסעיף 1 לתגובתי המקורית (משפט קצר בן שבע מלים עם נקודה, ולא פסיק, בסופו) נמחק יחד עם מספר הסעיף והוחלף במשפט הבא (שלא אני כתבתי): "בנוסף לתשובה של עו"ד ללום הריני להביא עדכון נוסף,".. אני מבין אפוא, שאסור בפורום זה להעיר על טעות של מנהל הפורום, ולו בנימוס רב. על כל פנים, אני מבהיר בזה, כי אני מתנגד לכך שתשובותיי ייערכו וישונו. אם מנהל הפורום מוצא פגם בתשובתי, שדינו מחיקה, יואיל למחוק את התשובה כולה. כדי להסיר ספק: אם מנהל הפורום ימצא לנכון למחוק גם את הבהרתי זו, אבקש למחוק גם את תשובתי הקודמת כולה.

        • תיקונים, שיפוצים - תיקון התשע"א
          עו"ד אברהם ללום | 10/06/2011 14:05

          לא יבצע אדם ולא ירשה לאחר לבצע עבודות תיקון, שיפוץ או בנייה הגורמות לרעש בבניין המשמש למגורים, ולא יתקין בו מיתקנים, בין השעות 20:00 ל– 7:00 למחרת בימי חול, ובין השעות 17:00 בערבי ימי מנוחה ל– 7:00 למחרת יום המנוחה. מכונות (תיקון התשע"א) 5. לא יפעיל אדם ולא ירשה להפעיל מכונה כמשמעותה בתקנות מניעת מפגעים(רעש בלתי סביר מציוד בניה), התשל"ט 1979 - , לצרכי חפירה, בניה, הריסה או כיוצא באלה, באזור מגורים, בין השעות 19:00 ל־ 07:00 למחרת ובין השעות 17:00 בערבי ימי מנוחה ל– 7:00 למחרת יום המנוחה, זולת אם הפעלת המכונה דרושה באופן דחוף לשם מניעת סכנה או הפרעה בלתי סבירה לבטחון הציבור, בריאותו או בטיחותו, או להסרת סכנה או הפרעה כאמור. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום