מס רכישה

  • פטור ממס רכישה
    אברהם סב | 07/06/2011 08:15

    בתי ובעלה קנו אתמול דירה בסך 1.64 מיליון שח,בהתחש בנתונים הבאים אנו מבקשים לדעת האם היא חייבת מס רכישה???? .לפני כשנה קנתה דירה בבניין העובר תמא 38 במסגרת רבוצת רכישה בסך 600 אלף שח.הדירה תימסר בעוד כ-4 חדשים. לפני 4 חודשים בעלה ירש דירה מהוריו בסך 490 אלף ש"ח. בהנחה שהדירה שירש תימכר ביולי הקרוב והדירה שבתמא 38 תימכר לאחר קבלת המפתחות בעוד 4 חדשים ,האם הזוג חייב מס רכישה על הדירה שנקנתה אתמול?? תודה וחג שמח

    • מס רכישה
      עו"ד אברהם ללום | 07/06/2011 09:27

      במידה ואכן הם קנו אתמול דירה כולי תקווה כי העו"ד שטיפל בעסקה נתן להם יעוץ נכון, המדרגה הראשונה במסגרת הוראת השעה - הוגדלה מדרגת המס הראשונה ליחיד שרכש דירת מגורים והתקיים בו אחד התנאים הקבועים בסעיף 9(ג1א)(1) או (2) לסכום של 1,350,000 ₪ (במקום מדרגת מס ראשונה בסכום של 1,139,320). להלן מדרגות המס לתקופת הוראת השעה: על חלק השווי שאינו עולה על 1,350,000 ₪ - לא ישולם מס על חלק השווי שבין 1,350,000 ₪ לבין 1,601,210 ₪ - 3.5% לכן במקרה לך יש להם דירה אף על פי שהיא עדיין לא מוכנה וכן בן הזוג ירש דירה נוספת כי אז מדוע שיהיו זכאים למדרגה הראשונה ?! הייתי ממליץ להתייעץ בנושא עם עו"ד מאחר ויש מספר דברים שניתן לעשות ...... חג שמח אברהם ללום עו"ד מנהל הפורום

      • מס רכישה
        אברהם ס. | 09/06/2011 07:29

        תודה על התשובה המהירה. פניתי כדי לקבל רמז למה שניתן לעשות במקרה זה. הדירה שהם קנו בקבוצת רכישה אמורה להסתיים תוך חודשיים. מה אפשר לעשות שאם יהיו חייבים למוכרה יהיו פטורים ממס שבח על מכירה זו ?? תודה מראש אברהם