אחריות לתיקונים של נזקי רטיבות מהגג

  • אחריות תיקון
    הילה | 09/03/2011 11:48

    לפני כחודש וחצי התפוצץ הדוד של השכנים , וכיוון שהדירה אותה אני שוכרת נמצאת בקומה אחרונה, כל המים חדרו אל תוך הבית. חדירת המים גרמו לנזקים בתקרה ובקירות (קילופים, כתמים חומים). האם באחריות בעל הדירה לתקן את הנזקים? האם אוכל לדרוש החזר כספי במידה ואדאג לתקן זאת בעצמי? זאת משום שכבר למעלה מחודש שאני "רודפת" אחר המתווך של הדירה לטיפול בעניין והוא כל הזמן מבטיח הבטחות ולא מקיימם. את בעל הבית אני לא מצליחה להשיג טלפונית וכבר נמאס לי להמתין ...

    • אחריות לתיקונים של נזקי רטיבות מהגג
      עו"ד טלי קסלר | 09/03/2011 17:16

      באופן עקרוני מי שאמור לשאת בהוצאה הזו זה השכן שדוד השמש שלו התפוצץ וגרם לנזק. המתווך הוא בכלל לא גורם רלבנטי בסיפור הזה והעובדה שאת רודפת אחריו לא תסייע לך בשום צורה בויכוח על העניין מול בעל הדירה שלך בעתיד. את צריכה לרדוף אחרי בעל הדירה. אם את לא מצליחה לאתר אותו מומלץ לפנות אליו בכתב (בדואר רשום ובצורה מתועדת) לפי הכתובת שלו שרשומה בהסכם השכירות ולהודיע לו שבכוונתך לבצע את התיקונים ולקזז את העלות שלהם מדמי השכירות, אם הוא לא יעשה זאת תוך זמן סביר. טלי קסלר, עורכת דין ונוטריון מנהלת פורום נדל"ן