מס רכישה

  • מס רכישה 2 נכסים
    יוסף | 17/02/2011 13:38

    בבעלותי 27% מדירה. אני מעוניין לקנות דירה. ייתכן שאצטרך למכור את ה- 27% למימון רכישת הדירה השנייה, וייתכן שלא. א. אם לא אמכור את ה- 27% האם אשלם מס רכישה מלא ולא מופחת (הדירה שאני מתעתד לרכוש שווה 1.8 מליון ש"ח) ? ב. אם אעשה העברה ללא תמורה של ה- 27% להורי כדי שאיחשב לדירה יחידה? כמה מס רכישה יהיה ? ואיך אני מבטיח שה- 27% ישארו שלי ולא יעברו בעתיד לירושה?

    • מס רכישה
      עו"ד טל רכניץ | 17/02/2011 20:08

      בהנחה שיש ברשותך 27% בדירה נוספת, תשלם מס רכישה, שלא לפי דירה יחידה. אם תעביר קודם את הזכויות ללא תמורה להורייך, חשוב שתכיר בכך שאין דרך אופטימאלית לשמור על זכויותייך בדירה הנ"ל (ייתכן ויש מקום לרשום הערת אזהרה). טל רכניץ, עו"ד מנהל פורום נדל"ן