איך מבצעים רישום זכויות חכירה בטאבו?

  • רישום חכירה מהמנהל בטאבו
    שחר | 16/02/2011 17:41

    שלום וברכה, רכשתי זכויות מהמנהל לפי עשר שנים. הזכויות שלי רשומות בפנקסי המנהל משותףעם קרוב משפחה שלי. ("אישור זכויות") אני מבין שלפני זמן מה בוצעה במקרקעין פרצלציה ולכן הנכס נרשם גם בטאבו. הודיעו לי מהמנהל שעלי לרשום את זכויות החכירה שלי בטאבו, ולשם כך עלי להצטייד ב-6 שטרי שכירות מקוריים. אשמח לקבל מעט הכוונה בנושא. מה בדיוק עלי לעשות לצורך רישום זכות החכירה שלי בטאבו? האם אני מגיש את החומר למנהל או לטאבו? תודה רבה!

    • איך מבצעים רישום זכויות חכירה בטאבו?
      עו"ד טלי קסלר | 16/02/2011 20:26

      צריך להעביר למינהל את השטרות. המינהל אמור לחתום עליהם. גם החוכרים (אתם) אמורים לחתום על השטרות בפני עורך דין שיאמת את חתימתכם. לאחר מכן צריך להגיש את השטרות בצירוף אישורי מסים ללשכת רישום המקרקעין (לטאבו) על מנת לרשום אותם. מומלץ לבצע את התהליך בליווי של עו"ד שבקיא בתחום. זה עשוי לחסוך לכם הרבה התרוצצות מיותרת וביחס למסמכים שמצריכים אישור עו"ד זה הכרחי. טלי קסלר, עו"ד מנהלת פורום נדל"ן

      • המשך שאלה
        שחר | 17/02/2011 16:26

        היי תודה רבה על התשובה המהירה בבירור שעשיתי מול המנהל נאמר לי שצריך למלא 6 עותקי שכירות שאותם מורידים מהאתר של המנהל, ושחובה לעשות אימות חתימה מול נוטריון (עו"ד לא מספיק). מדוע עו"ד אינו יכול לאמת חתימה?

      • הערכת חכירה על דירה
        תמר בובליל | 04/02/2017 08:45

        האם צריך לשלם על הערכת חכירה על דירה שהיה לה מס חכירה עד שנת 2008
        תודה