איך מחושב מס הרכישה ברכישה של דירה נוספת?

  • מס רכישה
    אסתר | 16/02/2011 08:35

    יש לי דירה יחידה. אני עומדת לרכוש דירה על הנייר מקבלן שתהיה מוכנה בעוד שנתיים. 20% משולם בעת הרכישה ו-80% בעת מסירת הדירה. כיצד יחושב מס הרכישה והאם יראו בזה כאילו יש לי שתי דירות? האם אוכל לתת הצהרה שאמכור את הדירה תוך שנתיים ואז החישוב ייעשה כאילו יש לי דירה אחת? תודה על התשובה.

    • איך מחושב מס הרכישה ברכישה של דירה נוספת?
      עו"ד טלי קסלר | 16/02/2011 23:56

      אם תצהירי שבכוונתך למכור את הדירה שבבעלותך כעת הפרש המס "יוקפא" למשך תקופה של שנתיים ובתום התקופה, אם לא תמכרי את הדירה, תידרשי לשלם את המס. אם לא תצהירי שבכוונתך למכור את הדירה, תידרשי לשלם כעת מס רכישה המחושב ביחס למי שיש לו יותר מדירה אחת. אם הדירה השנייה הנרכשת היא דירת קבלן, ניתן, בתנאים מסויימים, לקבל הארכת מועד למכירת הדירה הראשונה. טלי קסלר, עו"ד ונוטריון מנהלת פורום נדל"ן