מה עושים אם הקבלן מסרב לשלם פיצוי בגין איחור במסירת הדירה?

  • איחור במסירת הדירה
    מיכל | 16/02/2011 07:50

    שלום רב, קניתי דירה מקבלן ותאריך המסירה +3 חודשי חסד עברו, אך הקבלן עדיין לא מוסר לנו את הדירה ומסרב לשלם לנו שכירות בטענה שהאיחור אינו נגרם בגללו אלא בגלל גורם חיצוני כמו משרד הבינוי והשיכון. מה אנו יכולים לעשות?? למי לפנות ? ומה דין פלישה?

    • מה עושים אם הקבלן מסרב לשלם פיצוי בגין איחור במסירת הדירה?
      עו"ד טלי קסלר | 16/02/2011 23:58

      הכי חשוב שתקבלו את הדירה וכמה שיותר מהר. לאחר שהבנייה תסתיים ותקבלו את הדירה לשביעות רצונכם תוכלו לתבוע את הקבלן ולדרוש פיצויים בגין תקופת האיחור. יש לכם 7 שנים לעשות זאת. זה לא בוער עכשיו. אני לא חושבת שזה נכון מבחינתכם להיקלע לעימות עם הקבלן כעת עוד לפני שקיבלתם חזקה בדירה. דעתי תהיה שונה אם מסירת הדירה אינה נראית באופק וישנם קשיים ותסבוכות שמונעים את השלמת הפרוייקט ובניית ומסירת הדירה. טלי קסלר, עו"ד ונוטריון מנהלת פורום נדל"ן