איזה מיסים חלים על העברת זכויות בקרקע מאם לבת?

  • מיסוי לקרקע המיועדת לבנייה שקיבלתי במתנה
    אורלי | 15/02/2011 22:17

    שלום,אימי (שתזכה למצוות) בעלת שטח אדמה. היא מעוניינת לתת לי במתנה חלק מהשטח בכדי שאבנה עליו בית. אני מעוניינת לבדוק האם אצטרך לשלם מס שבח ובמידה וכן איך הדבר מחושב. כמו כן האם ישנם מיסים נוספים שעליי לשלם? ובאופן כללי כל טיפים יתקבלו בברכה!תודה רבה!

    • איזה מיסים חלים על העברת זכויות בקרקע מאם לבת?
      עו"ד טלי קסלר | 16/02/2011 23:40

      אני מקווה שהשאלה נשאלת מראש לפני העברת הזכויות ולא בדיעבד. באופן עקרוני העסקה אמורה להיות פטורה ממס שבח ולהיות מחויייבת במס רכישה מופחת. מדובר בעסקת מקרקעין לכל דבר ועניין למעט העובדה שלא מועברים כספים. לפיכך, צריך לערוך את כל המסמכים הדרושים כולל חוזה, יפוי כוח, רישומי הערות אזהרה, שטרות, דיווח לרשויות המס וללוות את העסקה עד לרישום הזכויות בטאבו על שמך. כמובן שצריך עו"ד שיערוך את כל המסמכים, ילווה את העסקה ויטפל בעניין עד לרישום הזכויות. טלי קסלר, עו"ד ונוטריון מנהלת פורום נדל"ן

      • תודה על התגובה ושאלה נוספת
        אורלי | 17/02/2011 10:28

        תודה על תגובתך.השאלה נשאלת לפני התחלת התהליך.כרגע אני עומדת בפני התחלת הבירורים הכרוכים בעניין, כך שטיפים יתקבלו בברכה.יש לציין שאנו מס' אחיות, אימי מעוניינת לתת לי את החלק אדמה שעליו אבנה בית ואת הבית שלה שעומד על יתרת הקרקע היא מעוניינת לתת בירושה לאחיותיי. האם עלינו לעגן זאת במסמך משפטי? אם כן איזה?