צו הריסה

  • צו הריסת דירה בן 50 שנה
    לוק | 18/12/2010 11:40

    שלום, לפני כ20 שנה רכשתי דירה קטנה בת"א, בקומת המרתף (-1). במהלך השנים מכרתי את הדירה והבעלים שקנו ממני גם הם כבר מכרו את הדירה. הבעלים הנוכחיים של הדירה חקרו קצת לעומק וגילו שיש על הדירה הזאת צו הריסה (כל קומת המרתף הוגדרה לא חוקית) בן יותר מ50 שנה. הבעלים הנוכחיים תובעים עכשיו אותנו ואת כל מי שאי פעם היה בעל הדירה הזאת (ואולי גם בדירה שליד, באותה קומה). המצב די אבסורד, הרי במהלך ה50 שנים הללו צו ההריסה לא מומש, והוא גם לא ימומש.. אפילו בית המשפט כבר השתכנע והורה לעיריית ת"א "להכשיר" את הנכס. בעיריית טוענים שזה לא כל כך פשוט ושזה דורש המון אישורים, בירוקרטיה, זמן, משאבים וכו'. הבנתי שהדרך היחידה להסיר את הצו השטותי הזה היא שהעירייה תאשר שהמבנה חוקי. האם יש תקדימים בנושא? אני בטוח שאנחנו לא היחידים שנקלענו למצב ביש כזה. מה עוד אפשר לנסות לעשות כדי לפתור את המצב? תודה

    • צו הריסה
      עו"ד שזר תומר | 18/12/2010 18:41

      ראשית, קח עו"ד שייצג אותך, זה לא המקרה לייצג את עצמך. שנית, אם אתה לא הגלגול הראשון של הבעלים, כלומר - לא זה שבנה אותה ולא זה שגרם לחריגה, הרי שניתן להעלות טענה מקדמית והיא העדר יריבות והעדר עילה כנגדך. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • צו הריסה - המשך
        לוק | 18/12/2010 19:51

        היי שוב, תודה על התגובה המהירה. אכן שכחתי לציין קודם, אני מיוצג על ידי עורך דין. באתי לכאן לקבל חוות דעת נוספת ואולי כיוון חקירה נוסף. האם יש תקדימים ידועים בנושא ? תודה רבה