חריגה

  • חריגת שטח
    עידו | 17/12/2010 21:22

    ברשותי בית קרקע עם שטח שרשום בטאבו 200 מ"ר. הדייר שמימנו קניתי את הבית הרחיב לפני 4 שנים את הגדר שתוחמת את הבית. וכיום השטח הוא 300 מ"ר האם קיים היתיישנות לגבי החריגה הנ"ל ? והאם בעתיד שאני ירצה לבנות תוספת לבית תיהיה בעיה ? בתודה מראש...

    • חריגה
      עו"ד שזר תומר | 17/12/2010 22:01

      יכולה לך להיות בעיה בעתיד עם זה. תתמודד עם זה כבר עכשיו, ויש להוסיף ניסוח לחוזה שיגן עליך. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום

      • חריגת שטח
        עידו | 18/12/2010 12:57

        אך אני שואל גם אים יש חוק ההיתיישנות לגבי הדבר הנייל? או שיכולים לבוא אליי העירייה גם בעוד 10 שנים ותבקש שאני יחזיר את הגדר להיכן שהייתה בהתחלה?

        • התיישנות בחריגת בניה
          עו"ד שזר תומר | 18/12/2010 18:32

          עבירה כזו, יכולה להחשב כ"בניה ללא היתר", ואז מדובר בעבירה מסוג "עוון" אשר תתיישן בתוך 5 שנים ממועד ביצוע העבירה. במילים אחרות, לכאורה ניתן להגיש כתב אישום בגין חריגת בניה בתוך 5 שנים בלבד ממועד ביצוע החריגה. יש לשם לב : לועדה המקומית נתונה סמכות מוגבלת לבצע הריסה אף ללא הרשעה (סעיף 212 לחוק) אולם בפועל הסמכות הינה מצומצמת ביותר ואינה מאפשרת הריסה של מרבית חריגות הבניה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום