חוזה שכירות

  • עזיבת דירה לפני תום החוזה
    ניר | 17/12/2010 15:19

    אני גר בדירה שכורה מזה כשנתיים, החוזה אמור להגמר באפריל הקרוב, לאחרונה הודעתי לבעל הדירה שברצוני לעזוב בתחילת פברואר מסיבות אישיות. על פי החוזה באפשרותי לעזוב לפני תום החוזה אם כי עלי לספק לבעל הדירה מספר שוכרים חלופיים לבחירתו. הבעיה מתעוררת מכיוון שבעל הדירה הודיע לי שבסוף החודש הוא אמור לטוס לחו"ל עד סוף מרץ, מכאן נובע שאם אני לא אמצא שוכר חלופי עד סוף החודש הנוכחי בעצם אתקע בדירה עד תום החוזה. שאלתי היא האם בעצם מדובר בבעיה שלי או שמא זו בעיה של בעל הדירה שלמעשה לא מאפשר לי לממש את זכותי לעזיבה מוקדמת ולכן ביכולתי לעזוב את הדירה בתחילת פברואר אפילו אם לא אמצא שוכר חלופי. תודה ניר

    • חוזה שכירות
      עו"ד שזר תומר | 17/12/2010 21:53

      לטעמי אתה צריך למצוא שוכר חלופי, גם אם הבעלים טס לחו"ל - זה לא בעיה שלו. תומר שזר, עו"ד ומגשר. מנהל הפורום