היתרי בניה למבנים שנבנו בשנות ה-60 וה-70

  • היתר בניה למבנים שנבנו ע"י הסוכנות היהודית
    ד | 10/11/2010 16:04

    שלום רציתי לדעת האם יש פטור מהגשת היתרי בניה על מבנים שנבנו בשנות ה 60 וה 70 ע"י הסוכנות היהודית במושבים? שמעתי שהועדות מבקשות היום היתרי בניה על מבנים שנבנו בשנים אלו ובלי זה הם לא מאשרים מבנים חדשים. יש למישהו משהו לומר בנושא שסותר את דעת הועדה מבחינה חוקית. נאמר לי שהיה פס"ד בעניין דומה המינהל התנה את הסכמתו בהכשרת מבנים שהיו מימים ימימה ובויתור על זכויות בנייה (שניצולם לא נתבקש באותה הבקשה). בית המשפט הורה לוועדה לאשר תכניות ללא הסכמת המנהל. בהסתמך על כך היה עוד לפחות מקרה נוסף אחד שנעזר באותו פס"ד. הפס"ד מדבר על מקרה ראשון שהיה בצפון הארץ ומקרה שני (שימוש בתקדים) היה בשנת 2007/8 בגני יהודה. יש עו"ד או אדם שלא עוסק בעריכת דין שמכיר או יכול לחוות דעה בנושא. תודה

    • היתרי בניה למבנים שנבנו בשנות ה-60 וה-70
      עו"ד טלי קסלר | 10/11/2010 16:28

      יש בשאלה שלך ערבוב בין 2 נושאים: דרישת הוועדות המקומיות להוצאת היתרי בנייה בגין מבנים שנבנו ללא היתר ודרישת המינהל להוצאת היתרי בנייה למבנים שנבנו ללא היתר על אדמתו. מכל מקום, גם אם במקרה מסויים ויתרו על דרישה להכשרת מבנה שנבנה ללא היתר, אין זה אומר שניתן באופן גורף להחיל זאת על כל המקרים האחרים וצריך לבדוק אם גם הנסיבות דומות.

      • אני רוצה להבין....
        ד | 10/11/2010 17:15

        מבנים שנבנו ע"י הסוכנות היהודית בזמנו שזה המדינה ושאנשים שילמו עליהם כסף - עכשיו הועדות השונות וזה לא משנה אם זה ועדה מקומית/מחוזית/מינהל (בסופו של דבר כל זה נחשב המדינה) רוצות שאני ימציא להם היתר בניה - אנשים שילמו כסף תמורת הכל וזה כולל אישורים. הם רוצים היתר שיבאו לקחת את מה שנתנו ויחזירו את הכסף. ואם בועדה מסויימת ויתרו וכנראה שפס"ד הזה שאני מחפש יש חומר שיכול לסייע אז בכל רשות/סמכות/ועדה צריך להחיל את זה מכיוון שאנחנו חיים באותה מדינה ואי אפשר שבמקום מסויים יחילו פס"ד כזה ובמקום אחר יחילו פס"ד שונה. יש לך אפשרות בתור עו"ד לדעת מה מסר הי במערכת בית המשפט? תודה