הפרת חוזה מצד הקבלן עקב התנהלות הבנק המלווה ?

  • ערבות בנקאית
    איריס | 04/11/2010 08:14

    רכשתי דירה חדשה מקבלן והובטח לי ערבות בנקאית תוך עשרה ימים מיום חתימת החוזה. עבר כבר חודש וחצי מיום חתימת החוזה ועדיין אין שוברים. הצ'ק הראשוני שנתתי לקבלן וגם עליו הייתי צריכה לקבל שובר ערבות טרם התקבל השובר למרות שהצ'ק הופקד לפני חודש וחצי. התקשרתי לבנק הפועלים שמלווה את הפרויקט ונאמר לי שאכן הצ'ק נכנס לחשבון הפרויקט. על פי הקבלן העיכוב נובע מהבנק. אני התחלתי הליך משכנתא מיום לאחר חתימת החוזה ועקב העיכובים במתן השוברים אני יאבד את הריביות שנלחמתי עליהם מול הבנק (הריביות נשמרות ל 12 יום בלבד). שאלתי הראשונה היא: האם על פי החוק הערבות הבנקאית צריכה להגיע תוך 10 ימים (כפי שהובטח לי ע"י הקבלן ביום חתימת החוזה)? האם החוק הוא לטובתי במקרה הזה? אני כבר מוכנה מבחינה כספית לשלם את כל התשלומים שחתמתי עליהם בחוזה. בנוסף בגלל עיכוב השוברים מצד הקבלן אני לא צריכה לשאת בהוצאות המדד (שמשתנה כל 14 לחודש)? אודה לתשובה

    • הפרת חוזה מצד הקבלן עקב התנהלות הבנק המלווה ?
      עו"ד טל רכניץ | 04/11/2010 22:22

      אין כאן שאלה של חוק בהכרח. לפי מה שאת מתארת הדגש הינו על מישור היחסים החוזי שלך מול הקבלן, לכאורה מהנתונים שתיארת, הקבלן מפר את החוזה ולא דואג לספק לך אתה ערבויות בגין התשלום, תוך פרק הזמן לו התחייב. לכן, ככל שתרצי, תתבעי את הקבלן בגין הנזקים שהעיכוב מצד הבנק המלווה מסב לך, ושהקבלן יתבע את הבנק המלווה. בכל מקרה, מומלץ להיוועץ עם עו"ד מנוסה ולהציג בפניו את ההסכם החתום כדי שניתן יהיה להתייחס לגופו של עניין.