רישום בית משותף

  • רישום בנין משותף בטאבו
    כמי | 21/10/2010 11:32

    אנחנו גרים בבנין משותף בן 11 שנים. לפני 6 שנים החלו לרשום את האזור שלנו בטאבו (אזור חדש). עו"ד המייצג את הקבלן גבה כספים והחל ברישום. ברצוננו לדעת כמה זמן לוקח באמת רישום הטאבו. אנחנו מרגישים שבכל פעם שאנחנו מתקשרים הוא מפנה אותנו לאדריכל וחוזר חלילה, זה כבר שנתיים. עו"ד חתם לנו בתחילת התהליך על נייר המבטיח שכל התהליך יקח עד שנה, האם המסמך הזה תקף ומה אפשר לעשות איתו? עו"ד לא פנה אלינו בבקשה כלשהי או נתקל באיזשהי בעיה ברישום הוא לא מוכן עכשיו להתחייב על דדליין או לפחות על מהלך מסודר של העבודה. יש לציין שהוא ממשיך לגבות כספים עבור קנייה והעברת דירות בבניין. האם זאת הסיבה האמיתית לעיכוב בתהליך? בבנין אצלנו יש תחלופה גדולה. איננו מבינים ממש את התהליך והוא לא מבהיר מה בדיוק קורה למרות בקשותינו. מה אפשר לעשות, כיצד ניתן לזרז את התהליך והאם אפשר לעשות משהו עם המסמך המבטיח? אודה לכם על כל הארה, כמי

    • רישום בית משותף
      עו"ד טל רכניץ | 21/10/2010 16:17

      במסגרת הפורום, קשה להתייחס לעניין הספצ' מבלי שרואים מסמכים. עקרונית, עניין רישום בית משותף, יכול להיערך זמן רב, וזה תלוי, במספר הדייירם, בלשכת רישום המקרקעין אליה משתייך הנכס, במודד שמכין את התשריטים ובאדריכל ועוד כהנה וכהנה גורמים. המדובר בעבודה בהחלט מורכבת. כך או כך, על כל צד המתקשר בחוזה, כולל עו"ד, ישנה חובה לנהוג בתום לב, ואם העיכוב נובע מטעמים לא עניניים, בהחלט ניתן וצריך לטפל בכך. יש לכם זכות מלאה לדרוש ולקבל מעו"ד שמיניתם דין וחשבון היכן הדברים עומדים ולקבל טעמים אף בכתב, מדוע העניין מתעכב.

      • רישום בנין בטאבו
        כמי | 21/10/2010 19:58

        תודה על ההתייחסות, ומה בקשר למסמך שעליו חתם עו"ד ובו הוא מבטיח לסיים את התהליך תוך שנה? האם אכן זה מחייב אותו בצורה כלשהי? שוב תודה.