כמו"כ- האם מקובל להגיש תביעה לבד או עדיף להעזר ב

  • הגשת תביעה בפני לשכת המפקח על רישום המקרקעין-בירור
    שוש | 21/10/2010 08:33

    לפני מס' ימים שאלתי כאן לגבי שכן ש"ניכס" לעצמו שטח מתחת לדירתי (כהמשך לדירתו), בנה בה יחידת דיור וכעת משכיר אותה. אני מעוניינת להגיש תביעה בפני המפקח על רישום המקרקעין. ראיתי ברשת הדרכה ונוסח מומלץ ואני מעוניינת לשאול- האם זהו הליך מורכב שנסחב הרבה זמן? מהן סמכויות הגוף הזה ומה בעצם אני יכולה לתבוע? ההרחבה כמובן ללא רשיון- מה יעשה לעבריין? תודה!

    • כמו"כ- האם מקובל להגיש תביעה לבד או עדיף להעזר ב
      שוש | 21/10/2010 08:36

      בעו"ד? מה העלויות של הגשת התביעה ואיפה היא יכולה להגמר?..... תודה מראש, אני חוששת ללכת לאיבוד.

      • ניהול הליכים בפני המפקח
        עו"ד טל רכניץ | 21/10/2010 16:07

        אפשר לנסות לנהל את ההליך לבד, אך ממש לא מומלץ. כדאי לפנות לעו"ד בעל ניסיון בתחום. שכ"ט של עו"ד, הינו תלוי נסיבות, ואין "מחירון". מומלץ אם כן, שתפני לכמה עו"ד, ותקבלי הצעות, ותגבשי החלטה. הסמכויות של המפקח, הינן כמו של בימ"ש, אם כי ההליך מעט פחות פורמאלי, ויותר מהיר. בהצלחה