חדרי מגורים או מרפסת - חובה בתשלום היטל השבחה

  • שאלה על היטל השבחה
    אורן | 20/09/2010 14:13

    שלום רציתי לשאול בנוגע לחישוב היטל השבחה , דירה שבתכנית התב"ע  יש אופצייה לבנייה 30 מ"ר חדרים + 18 מ"ר מרפסות ,האם חישוב היטל ההשבחה חל רק על החדרים ? או שיש מצב שההיטל חל גם על 18 מ"ר מרפסות? אודה לכם לכל תשובה

    • חדרי מגורים או מרפסת - חובה בתשלום היטל השבחה
      yaacovkalfa **תוכן ההודעה צונזר ע"י המערכת*** | 20/09/2010 16:19

      עפ"י חוק התכנון והבניה (להלן - החוק), גביית היטל השבחה תהיה בשיעור, בתנאים ובדרכים שנקבעו בתוספת השלישית לחוק (להלן – התוספת). עפ"י התוספת, השבחה – עליית שוויים של המקרקעין עקב אישור תכנית, מתן הקלה או התרת שימוש חורג. התוספת מגדירה את שיעור ההיטל כמחצית ההשבחה. ההשבחה תיקבע בידי שמאי מקרקעין בסמוך לאחר אישור התכנית, התרת השימוש החורג או מתן ההקלה; אולם רשאית הועדה המקומית לדחות את עריכת שומת ההשבחה עקב אישור תכנית עד למימוש הזכויות במקרקעין שבהם חלה ההשבחה. שים לב, סעיף 19 לחוק, העוסק בפטורים מתשלום היטל השבחה בסעיף קטן (ג)(1) קובע כי בניה או הרחבה של דירת מגורים לא ייראו כמימוש זכויות אם המחזיק במקרקעין או קרובו הגיש בקשה להיתר בניה על אותם מקרקעין שישמשו למגוריו או למגורי קרובו ובלבד שהשטח הכולל של דירת המגורים האמורה לאחר בנייתה או הרחבתה אינו עולה על 140 מ"ר; עם כל בניה או הרחבה נוספת מעל השטח האמור ישולם היטל, בשיעור יחסי לגודל הבניה או ההרחבה הנוספת. במקרה שהצגת, צריך לבדוק בועדה המקומית לתכנון ולבניה בעיר מגוריך, האם נקבעה ההשבחה ע"י שמאי מקרקעין של הועדה, ואם כן, מהו גובה ההשבחה? לאחר מכן, צריך לבדוק האם הינך זכאי לפטור, כאמור לעיל. בנוגע למרפסת או לחדרי מגורים, לדעתי אתה יכול להבין מההסבר לעיל, שאין חלוקה לגבי זה בחוק, אם מדובר במרפסת או בחדרים, השאלה הנבחנת היא העם בעקבות תוכנית הושבחו המקרקעין, וכמה?

    • איך מחשבים שומת היטל השבחה
      עו"ד שרון עזרא | 21/09/2010 10:58

      יש להתיעץ בעניין זה עם שמאי מקרקעין