תחולה רטרואקטיבית

  • חוק רטרואקטיבי
    דינה | 16/09/2010 02:56

    אני בניתי את ביתי בגוש עציון בשנת 2004, יצא חוק עזר לגוש עציון משנת 2007 ונכנס לתוקף רק ב 2008. חוק להיטל מבני ציבור לפי גודל הנכס הבנוי. האם חוק זה צריך לחול עלי או אך ורק לתושבים שקיבלו היתרים אחרי החלת החוק.? מדובר בסכום העולה על 40000 שקלים

    • תחולה רטרואקטיבית
      עו"ד טל רכניץ | 16/09/2010 17:56

      עקרונית, אלא אם נקבע מפורשות אחרת בחוק, לחוק אין תחולה רטרואקטיבית, לא כל שכן, באשר לנכסים שקיבלו היתר בנייה ובנייתם הושלמה לפני כניסת החוק לתוקף. בגין בקשה להיתר חדש הנוגע לנכס שנבנה כבר, סביר להניח שכן תהא תחולה לחוק.