העברה ללא תמורה

  • חלק מדירה במתנה
    אריאל | 16/09/2010 02:54

    שלום, מקום בו יש רצון להעביר חלק מזכויות במקרקעין, הרשום במנהל מקרקעי ישראל, מאב לבן (לא ירושה אלא מתנה) על אילו מסמכים צריך לחתום? שטרי מכר?? הרי אין מכירה.. האם על שטר העברת זכות שכירות חלקית?? שנית, האם יש לדווח על הפעולה לרשויות המס ע"ג מש"ח? מה לגבי דיווח לעירייה? תודה רבה מראש.. גמר חתימה טובה

    • העברה ללא תמורה
      עו"ד טל רכניץ | 16/09/2010 17:51

      המדובר בעסקת מקרקעין לכל דבר ועניין הכרוכה באותה פרוצ' ודיווחים, רק שבמקום הסכם מכר, יש לחתום על תצהיר נותן מתנה ותצהיר מקבל מתנה. כמובן שבהעברה בין קרובים, ניתן לבקש פטור ממס שבח, ולשלם מס רכישה בשיעור מופחת. מומלץ לפנות לעו"ד בעל ניסיון בתחום. בהצלחה וחתימה טובה.