עוד שאלה

  • מכירת דירה הרשומה במנהל
    שרון | 16/09/2010 00:55

    יש בבעלותי דירה הרשומה במנהל. חתמתי על חוזה חכירה ל- 49 שנים. לפני זמן קצר קיבלתי הודעה כי מתבצע הליך רישום של הזכויות בטאבו. בדקתי זאת היום ואמרו לי שכרגע רושמים את החניות בטאבו והדירה עדיין רשומה במנהל. כעת אני מעוניינת למכור אותה. ערכנו חוזה, שווי הדירה 1080000 ש"ח. יש בבעלותי עוד 2 דירות. אני מעוניינת למכור בפטור של 4 שנים. האם אני זכאית לפטור ממס שבח ומס מכירה? האם הקונים זכאים לפטור ממס רכישה? לדעתי שתי התשובות חיוביות. אם כן איזה מש"ח עליי להגיש, כחול או ורוד או שניהם? האם לצרף למש"ח העתק חוזה כאשר אני שולחת ללשכת מיסוי מקרקעין? בנוסף, היכן ניתן לברר מספר תת חלקה? יש לי רק גוש וחלקה ובפנקס הזכויות (הוצאתי נסח מהאינטרנט) רשומים כבעלים רק המנהל. האם עליי להפיק נסח אחר? כי לא הגיוני ששמי לא מוזכר, הנסח מתייחס למגרש כולו ולא לכל דירה. אשמח לקבל טיפים נוספים לעניין המכירה (סוג הנסח שעליי להפיק והיטל השבחה לדוגמה). אני סטודנטית למשפטים וזאת הזדמנות מצויינת בשבילי ללמוד את העניין מקרוב. שנה טובה וגמר חתימה טובה.

    • עוד שאלה
      שרון | 16/09/2010 01:00

      האם יש צורך גם בבקשה להעברת זכות שכירות (חכירה) במגזר העירוני וגם בכתב העברת זכות שכירות שאינה רשומה בלשכת רישום מקרקעין/מהוון? תודה

      • הסכם מכר דירה הרשומה במינהל
        עו"ד טל רכניץ | 16/09/2010 17:42

        אם הדירה אינה רשומה בטאבו, יש להמציא אישור זכויות עדכני מהמינהל, לחתום על שטר העברת זכות שכירות, וכל יתר הפרוצ' כבעסקת מקרקעין "רגילה", לרבות לדווח לרשויות המס במש"ח ורוד אם יש פטור, ובמש"ח כחול אם אין פטור. בהצלחה וחתימה טובה

        • אישור זכויות
          שרון | 17/09/2010 03:48

          ראשית, תודה על התשובה המהירה. שנית, ברצוני לדעת, האם זה משנה אם אפנה למנהל לצורך קבלת אישור הזכויות או לחברה המשכנת/לעו"ד החברה (חב' אורן הסלע)? גובה האגרה הינו 69 ש"ח גם אם פונים לחברה המשכנת או רק במנהל? תודה וצום קל :)

          • שימו לב !!!!
            רוני מישקובסקי | 20/09/2010 00:22

            לעיתים כאשר מתקיים הליך של רישום זכויות מינהל בטאבו, קיימת הערה באישור הזכויות שלא ניתן לבצע כל רישום עד הלשמת ההליך. במקרה כזה, הרוכש לא יוכל לקבל הלוואה מובטחת במשכנתא מהבנק, אמנם זו "בעיה" שלו, אבל מכיוון שאתם מעוניינים להשלים את העסקה היו ערים לעניין זה על מנת למנוע אי נעימויות בהמשך. בהצלחה.