שאלה מתאימה לפורום דיני חוזים ...

  • ביטול חוזה שכירות
    תמר | 16/09/2010 00:23

    שלום, חתמנו לפני מס' חודשים על חוזה שכירות לדירה. מסרנו מראש לבקשת בעל הבית שיקים דחויים לפירעון דו חודשי. מסיבות אישיות החלטנו לוותר על מעבר הדירה כחודש לפני הכניסה. בעל הבית הסכים במידה ונמצא דיירים חדשים. נכון לעכשיו, עבר חודש שבו לא מצאנו דיירים חלופיים ושילמנו שכירות כפולה (על הדירה בה אנו גרים כרגע ועל הדירה שהתחרטנו). בבדיקת החוזה רשום בסעיף פקיעת השכירות: "המשכיר מוסר את המושכר לרשותו של השוכר לכל תקופת השכירות ולכן גם אם יפנה את המושכר לפני סיום תקופת השכירות לפי סעיף 1,גם במקרה זה יהא חייב לשלם למשכיר את הסכום האמור בסעיף 4 לעיל על כל חלקיו עד לתום תקופת השכירות". (סעיף 1 - תקופת של שנה. סעיף 4 - סכום השכירות לשנה). ולשאלתנו - איך ניתן לצאת מהמצב הזה? אנחנו זוג צעיר עם תינוק ולא נוכל לעמוד בתשלומי שכירות כפולים לכל השנה במקרה הגרוע, ואפילו לעוד מס' חודשים (בהנחה שנמצא דייר חלופי). זה מקשה עלינו מאוד. חשוב לציין שלא רבנו בשום צורה עם בעל הבית. מדובר באדם נחמד והגון ואנחנו מרגישים אי נעימות גדולה עם המצב שנוצר ומעוניינים לפתור את הבעייה במהירות כך שכולנו נצא מרוצים. תודה

    • שאלה מתאימה לפורום דיני חוזים ...
      עו"ד טל רכניץ | 16/09/2010 17:38

      שאלתכם מתאימה לפורום דיני חוזים. עקרונית מהאמור בפנייתך, או שתגיעו עם בעל הדירה להסדר פיצוי ראוי והגון שתוכלו לעמוד בו או שתרכזו מאמצים במציאת שוכר חליפי ואם המדובר בעניין של כסף, תספגו לכל הפחות את ההפרש בין שכ"ד אליו התחייבתם אל שכ"ד אותו מוכן לשלם השוכר החליפי. בהצלחה וחתימה טובה