חבות בהיטל השבחה

  • היטל השבחה - דירה בחולון
    שני ברוך | 15/09/2010 23:19

    שלום רב,אני מוכרת דירה בחולון, קומה רביעית ואחרונה, במעמד החוזה נאמר לי ע"י העו"ד שאני צריכה לשלם היטל השבחה בעבור המכירה, האם יש לי דרך לא לשלם, לבקש סוג של פטור כמו הפטור שניתן ממס שבח? אם ניתן, על בסיס מה ניתן להגיש את הבקשה ובאיזו דרך?תודה רבה.

    • חבות בהיטל השבחה
      עו"ד טל רכניץ | 16/09/2010 17:20

      ככל שישנה חבות בהיטל השבחה, לא ניתן לקבל פטור כפי שניתן לקבל במס שבח (בתנאים מאוד מסויימים). יחד עם זאת, ניתן להגיע להסכמה כי ככל שישנה חבות בהיטל השבחה, יישא בה הקונה, או לחילופין יש לבחון את המדיניות בעירייה הספצ' ויכול ויינתן אישור העברה לטאבו כנגד חתימת התחיייבות מצד הקונה לשלם את היטל ההשבחה ככל שיממש את זכויות הבנייה הנוספות, בעתיד.