העברת זכויות ומחיקת שיעבוד אגב גירושין

  • ויתור על דירה אגב גירושין
    יפית | 15/09/2010 23:14

    בהסכם גירושין נקבע כי אני אוותר על חלקי בדירה המשותפת. על הדירה רובצת משכנתא, הגרוש התחייב להוציא שמי מין הבעלות על הדירה ומין המשכנתא, כיצד יש לבצע זאת. יש איזשהו טופס שצריך לחתום?? האם הבנק נעתר לכך?? הרי אנחנו נחשבים "חייבים" לבנק, עדיף לבנק להחזיק בשני חייבים כמו בחובות הוצל"פ למשל, כאשר ניתן להחזיק בשני חייבים הנושים לא יוותרו על אחד מהם, עדיך להפעיל הליכים, לחצים על שני צדדים מאשר על אחד, לאיזה גורם במשכנתאות יש לפנות?

    • העברת זכויות ומחיקת שיעבוד אגב גירושין
      עו"ד טל רכניץ | 16/09/2010 15:50

      השאלה מתאימה לפורום דיני משפחה. הסיטואציה שאת מתארת הינה די שיגרתית והבנק, בכפוף לכך שיימצא את בעלך לשעבר כלווה מספיק טוב, יאשר זאת וימציא לך את המסמכים המתאימים (שטרי ביטול משכון ו/או משכנתא). בכל מקרה, חשוב שתהיי מיוצגת על ידי עו"ד שיעמוד על ההתחייבות השלובות שהוסכמו, ויקפיד כי הויתור שלך על הזכויות בדירה, ייעשה כנגד התחייבויות בעלך לשעבר, לרבות, עניין הסדרת מחיקתך מהמשכנתא וכיו"ב, וליצור את המנגנונים המתאימים.