עסק בדמי מפתח

  • נכס בדמי מפתח
    אורי | 15/09/2010 23:02

    1. עסקת דמי מפתח בקיוסק שבוצעה לפני כארבעים שנה. 2. מזה כשלושים שנים, הבעלים לא נמצאים ולא ידוע כתובתם (ככל הנראה בעולם של אמת). 3. לא ידועים יורשים ואין איש מתעניין בנכס. 4. כיום, מעוניינים להעביר בעלות בנכס, ורב סרן שמועתי אמר שיש איזה שהוא סעיף שמאפשר לאחר 30 שנים ... להיות הבעלים המלאים. הייתכן ואם כן כיצד ועל פי איזה חוק?

    • עסק בדמי מפתח
      עו"ד טל רכניץ | 16/09/2010 15:40

      לא מכיר חוק שלפיו לאחר שלושים שנה, ניתן להפוך לבעלים של נכס. יש לי תחושה שאתה מבלבל בעניין עם הוראות סע' 94 לחוק המקרקעין, אשר עוסקות בזיקת הנאה, אך לא בבעלות. בכל מקרה, לא ברור מפנייתך האם משך 30 שנה אתה לא שמלם דמי מפתח ? אם בעלים של נכס נפטר ואין לו יורשים, המדינה הופכת לבעלים של הנכס. אני לא בטוח שבמקרה שתיארת, כדאי לך לשנות את המצב הקיים ...

    • עסק בדמי מפתח
      עו"ד טל רכניץ | 16/09/2010 15:42

      לא מכיר חוק שלפיו לאחר שלושים שנה, ניתן להפוך לבעלים של נכס. יש לי תחושה שאתה מבלבל בעניין עם הוראות סע' 94 לחוק המקרקעין, אשר עוסקות בזיקת הנאה, אך לא בבעלות. בכל מקרה, לא ברור מפנייתך האם משך 30 שנה אתה לא שמלם דמי מפתח ? אם בעלים של נכס נפטר ואין לו יורשים, המדינה הופכת לבעלים של הנכס. אני לא בטוח שבמקרה שתיארת, כדאי לך לשנות את המצב הקיים ...

    • עסק בדמי מפתח
      עו"ד טל רכניץ | 16/09/2010 15:50

      לא מכיר חוק שלפיו לאחר שלושים שנה, ניתן להפוך לבעלים של נכס. יש לי תחושה שאתה מבלבל בעניין עם הוראות סע' 94 לחוק המקרקעין, אשר עוסקות בזיקת הנאה, אך לא בבעלות. בכל מקרה, לא ברור מפנייתך האם משך 30 שנה אתה לא שמלם דמי מפתח ? אם בעלים של נכס נפטר ואין לו יורשים, המדינה הופכת לבעלים של הנכס. אני לא בטוח שבמקרה שתיארת, כדאי לך לשנות את המצב הקיים ...