כתב אישום לפי חוק התיכנון והבנייה

  • טופס 5
    אפי | 15/09/2010 21:42

    שלום רב,לפני כ-3 שנים רכשתי בית קרקע מקבל רשום.בחוזה נרשם הרבה פעמים "as is". הקבלן לא בנא בשבילי,אלה קיבל היתר בניה ,החל בבניה ובשלבים מתקדמים קניתי מימנו את הדירה.לפני כ-3 שנים הגיש לי טופס 4 ,נתן לי את המפתחות ומאז אני גר בדירה.לפני כשנה קיבלתי מכתב רשום מהוועדה המחוזית על כי אני גר בדירה ללא תעודת גמר(טופס 5).לא הבנתי במה מדובר,שאלתי הן את הקבלן והן את העו"ד שלי ואמרו לי שלא להתייחס כי אף פעם לא דרשו את הטופס 5 הזה.לאחר כחודש קיבלתי מכתב רשום על הזמנה לבית המישפט (אני כעד והקבלן כנתבע).כחודשיים לאחר מכן קיבלתי שוב מכתב רשום והפעם תיקון לכתב התביעה(אני כנתבע והקבלן כעד).מבירורים שביצעתי התברר- שהקבלן קיבל היתרי בניה על שערים חשמליים לרכב וכן שער להולכי רגל(והוא אומנם לא סיפק זאת כי בחוזה בני לבינו הוא לא התחייב לספק שערים) ולכן בעצם אני נתבע.בינתיים הגיש הקבלן בקשות לשינוי תוכניות לללא שערים.שאלתי היא :אם תובעים משהו האם לא צריך לטבוע את הקבלן, הרי הוא לא בנה בשבילי אלא אני קניתי מימנו בית בבניה?ואם אני צודק בתענותי,על אילו פסקי דין אני יכול להסתמך במשפט?תודה מראש על העזרה.

    • כתב אישום לפי חוק התיכנון והבנייה
      עו"ד טל רכניץ | 16/09/2010 15:30

      האמור בפנייה שלך, לא ממש ברור. בכל מקרה, ממה שניתן היה להבין, המדובר בהליכים מכוח חוק התוכנון והבניה, ולכן המדובר בכתב אישום ולא בכתב תביעה. הוגש נגדך כתב אישום כבעל הנכס הרשום. אני ממליץ לך בחום לגשת עם המסמכים לעו"ד בעל ניסיון בתחום. בהצלחה וחתימה טובה