רכישת דירה בבניין ללא פרצלציה

  • רכישת דירה בבניין ללא פרצלציה
    שי | 15/09/2010 11:52

    שלום, אני מעוניין ברכישת דירה בבניין מגורים. המוכרים מסרו לי שבאופון כללי הליכי הפרצלציה לא הסתיימו כיון שמדובר בשכונה "חדשה" יחסית ולדבריהם כנראה לוקח שנים עד שתסתיים הפרצלציה. האם יש הגנה ברכישת דירה כזו? ואם כן מהי? או האם לסגת מרכישתה לחלוטין?

    • רכישת דירה בבניין ללא פרצלציה
      עו"ד שלומי עקירב | 15/09/2010 13:55

      סביר להניח שאכן בגלל שהשכונה הינה שכונה חדשה עדיין לא הסתיים הליך הפרצלציה. המלצתי לך היא לפנות לעו"ד על מנת שיסביר לך את המשמעות של רכישת דירה כזו ויבצע את כל הבדיקות המקדמיות הדרושות לרבות באיזה שלב נמצא הליך הפרצלציה. באשר להגנות יש לבחון את החוזה עליו חתמו רוכשי הדירה מול היזם. כמו כן אתה יכול לחפש באינטרנט חומר קריאה לגבי המשמעות של בעלות במושע אולם בכל אופן הייתי פונה לעו"ד לשם קבלת הסבר עינייני לגבי הדירה הספציפית אותה אתה מעוניין לרכוש.

    • רכישת דירה בבניין ללא פרצלציה
      עו"ד טלי קסלר | 15/09/2010 19:14

      אל תבצע את העיסקה הזו מבלי להתייעץ בעורך דין שבקיא במקרקעין. עורך הדין אמור לבדוק עבורך (בין היתר) שהנכס "נקי" משיעבודים ועיקולים ושהזכויות שלך יהיו מובטחות כמו שצריך עד שתושלם הפרצלציה ותירשם כבעלים בטאבו. הוא גם אמור לוודא שאכן מישהו (בד"כ עורך הדין של הקבלן) מטפל ברישום הזה כך שבסופו של דבר תושלם הפרצלציה,יירשם בית משותף והדירה תירשם על שם הבעלים בטאבו.