הסכם חלוקת החצר המשותפת בין שכנים

  • גינה בבניין משותף
    שרון | 15/09/2010 11:26

    אני מתגורר בבניין משותף למעלה מ40 שנה.הדירה הינה בקומה 2 בבית משותף בן 8 דיירים(2 כניסות לבניין ובכל כניסה 4 דירות).לבניין ישנה חצר משותפת שמחולקת ע"פ הסכם שנערך לפני שנים רבות בין הדיירים-כל דייר קיבל את החלקה שלו,חלק מהדיירים אף ויתרו על החלקה שלהם.כל דייר שיש לו גינה גידר וטיפח את הגינה לעצמו. ברשותנו גינה/חצר שבה יש מחסן וכן עצי פרי שאותם שתלנו במהלך השנים הרבות שאנו חיים בדירה זו. לפני כמס' שנים(15-20 שנה ) הגיעה מש' חדשה לבניין: אותו שכן ביקש להרחיב את דירתו ולבצע תוספת בנייה .הוא ביקש אז את רשותנו להוריד את גדר הגינה שהייתה שייכת לנו משכבר הימים והיתה מטופחת ומלאה עצי פרי תוך הבטחה להחזיר את הגדר מייד עם תום הבנייה. לצערי הדבר לא קרה! לאחר שסיים את עבודות הבנייה בדירתו הוא לא החזיר את הגדר לקדמותה כפי שהבטיח. במהלך השנים הללו נתקלנו בסירוב מוחלט ובאלימות מילולית מצידו לכל נסיון להציב גדר חדשה ולהחזיר את המצב לקדמותו.הגינה נשארה פרוצה תוך כדי הסכם שבשתיקה (בלית ברירה )שהיה ברור לכל אחד מדיירי הבניין שהגינה שייכת לנו.(לאותו דייר יש את הגינה השמורה לה מפנים ואחורי הדירה שלהם). לפני כמס' ימים,השכן הנ"ל נכנס לחצר שלנו וכרת את כל עצי הפרי! הגינה לא מגודרת עקב התנגדותו רבת השנים כפי שפירטתי אך במהלך כל השנים הוסכם וידוע לכולם שהגינה שייכת לנו . מה אני יכול לעשות?האם אני יכול לחייב אותו לשתול שוב את עצי הפרי?האם אני יכול לגדר מחדש את הגינה?

    • הסכם חלוקת החצר המשותפת בין שכנים
      עו"ד טלי קסלר | 15/09/2010 19:18

      מומלץ לפנות להתייעצות עם עורך דין שבקיא בתחום הנדל"ן, להציג בפניו את כל המסמכים הרלבנטיים ולראות מה מתווה הפעולה הנכון. ייתכן שניתן וצריך להגיש כנגד השכן תביעה כספית או תביעה לצו עשה, המחייבת אותו לשתול מחדש את עצי הפרי או תביעה לסעד הצהרתי שלפיו חלק החצר הזה הוא רק בחזקתכם (או גם וגם). צריך לראות את המסמכים, לשמוע מכם מה אתם רוצים ולהחליט.