פינוי פולש / שוכר שלא משלם

  • פינוי שוכר מנכס
    סוזי | 04/08/2010 10:39

    ברצוני לקנות חנות, כאשר ידוע לי שבחנות יש שוכר שחוזה השכירות שלו תם והוא מסרב לפנות את החנות. אמרו לי שאסור לי לפנות אותו בכוח אלא רק דרך בית המשפט אבל........... אם אני מפנה אותו בכוח או נניח מחליפה את המנעול בלילה ומוציאה את כל הדברים, בתוך 30 יום מהיום שקיבלתי חזקה בנכס, אז זה חוקי ומותר. האם מאחר ואני אהיה הבעלים החדש של הנכס, אוכל לפנותו ללא צו בית משפט בתוך 30 יום ? האם המשטרה תסייע לי בפינוי בתוך ה 30 יום ? אודה לדעת מה אומר החוק בעניין. בתודה מראש סוזי

    • פינוי פולש / שוכר שלא משלם
      עו"ד טלי קסלר | 04/08/2010 20:12

      המניין של ה-30 ימים מתחיל במועד שבו השוכר / הפולש תפס חזקה בנכס. את לא יכולה לפנות אותו בכוח. המשטרה לא תסייע לך. יתרה מזאת, אם תפני אותו בכוח הוא יוכל להתלונן במשטרה ולקבל ממנה סעד. אין מנוס מהגשת תביעת פינוי באמצעות בית משפט וביצוע הפינוי באמצעות ההוצאה לפועל רק לאחר שיינתן פסק דין לטובתך.