עיקול עירייה- פשיטת רגל

  • עיקול מעירייה - האם ניתן לצרף לפשיטת רגל?
    סוניה | 11/07/2010 08:47

    שלום רב, לאמי מספר תיקים בהוצל"פ ואנו פועלים בהגשת "פשיטת רגל" יש לה עיקול בחשבון הבנק עקב חוב ארנונה. האם ניתן לבקש מבית המשפט לחבר את החוב הנ"ל לתהליך פשיטת הרגל? האם ניתן לבקש מבית משפט שהעיקול יוסר מחשבונה כיוון שהיא מתקיימת מכספי הבטחת הכנסה בלבד ואין באפשרותה לשלם את החוב הנ"ל? באם הדירה המדוברת נמצאת אצל כונס נכסים, האם החוב לא אמור להיעצר או לעבור לכונס נכסים? תודה מראש סוניה

    • עיקול עירייה- פשיטת רגל
      עו"ד שזר תומר | 11/07/2010 16:23

      סוניה שלום, אם זכרוני איננו בוגד בי, כבר דיברנו בטלפון על המקרה... בכל מקרה: באופן עקרוני, עיריות אינן מחויבות לפתוח תיק הוצל"פ כנגד אזרחים החייבים להם כספים (בגין דוחו"ת חניה, ארנונה וכיו"ב) ויכולות לפתוח בהליך מינהלי לעיקול נכסיו של החייב. אם החוב הוא מלפני מועד צו הכינוס, אופן גביה כזה אינו חוקי. במקרה כזה על החייב להפנות תשומת ליבו של היועץ המשפטי של העיריה לצו הכינוס ואם הדבר אינו מועיל יש לפנות בבקשה מתאימה לביהמ"ש המחוזי, שיורה על הפסקת הליך הגביה- תעזרי בעו"ד שמייצגת את האימא בפש"ר. אם החוב נוצר בתקופה שבה כונס הנכסים מכר את הבית - אז יש להפנות את האצבע לכונס הנכסים אשר היה אמור לשלם מהתקבול את כל החובות על הבית.

      • תומר תודה.. המשך
        סוניה | 11/07/2010 18:56

        אכן דיברנו.. בינתיים התקדמו העניינים מאז שיחתנו קיבלנו מסמך מהכונס... החלטה של בימ"ש אשר מעבירה את הדירה לכונס בשנת 2008. האם זה מספיק כדי שאפנה לעירייה בבקשה להפחית את החוב רק לאותה התקופה שבין הפסקת התשלומים בגין הדירה ועד להעברת הנכס לכונס? מדובר על 10 חודשים בלבד. הדירה טרם הועמדה למכירה... יש לנו 90 ימים להגיב באם אנחנו מעוניינים למכור או שהכונס יעשה את זה. אנחנו עדיין ממתינים לפגישה עם עו"ד.. טרם נפגשנו עמו. העניין הוא שאמי אמורה לקבל הבטחת הכנסה.. ובגלל שהחשבון מעוקל.. הכספים הללו פשוט ילכו לעיריה וחבל על כך אם אנחנו לא חייבים לשלם את הארנונה, לא כך? תודה רבה מראש