גן ילדים בלב שכונת מגורים

  • התנגדות שכנים לבקשת פתיחת גן ילדים בבית פרטי
    גבריאל | 09/07/2010 02:17

    שלום רב אני מתגורר בשכונה של בתים דו משפחתיים ולאחרונה קיבלתי מכתב מהועדה לתכנון ובנייה כי המשפחה הגרה בצמוד אליי לדו הגישה בקשה לפתיחת גן ילדים בביתה. אין ספק שזה יהווה מטרד גדול לשכונה ובעיקר לי. 1.כמובן שאני ושכנים נוספים מתנגדים נחרצות. האם קיים מס' מסוים או אחוז של שכנים ע"פ חוק כי אז תוסר הבקשה לאלתר?במידה ולא,מה ההליך המשפטי? 2.במכתב מצויין כי גם מס' הבית שלי ,משום מה,-אולי בגלל שזה דו משפחתי,כלול בבקשה וזאת ללא ידיעתי כמובן- האם זה ע"פ חוק? 3.ביתי עומד למכירה וכמובן שערך הבית יורד..- האם ע"פ חוק אני מחויב ליידע את הקונה בבקשה הנ"ל? 4.למיטב הבנתי כחלק מתהליך קבלת ההיתר לבקשה המועצה המקומית באיזור מגוריי אישרה את הבקשה.האם לא מתפקידם ליידענו-השכנים קודם? תודה רבה.

    • גן ילדים בלב שכונת מגורים
      עו"ד שזר תומר | 09/07/2010 21:31

      מנסיוני בתחום, יש מספר דרכים להתמודד עם הנושא, דרך ראשונה, הינה הגשת התנגדות לבקשה של בעלי הגן (ככל שהשכנים יתאגדו וההתנגודת תכלול שכנים רבים יותר, הדבר יהיה רק לעזרתך - יתקיים דיון בעניין, ובאפשרות הצד המפסיד אף לערער על ההחלטה), שנית במקביל, יש לפנות בעתירה לביהמ"ש השלום, ראשית בעתירה לסעד זמני - צו מניעה זמני, האוסר לפתוח על הגן, ולאחר מכן, באם יהיה צורך יש להגיש תביעה לצו מניעה קבוע (בין היתר בעוולת מטרד) ופיצויים. במקרה הספציפי הזה - מומלץ לשכור עו"ד ולא לנהל את המלחמה הזו לבד, שכן מדובר בהליכים מאוד מורכבים

      • תודה על התשובה.אשמח למענה על שאלות מס' 3 ו-4.  לת
        גבריאל | 10/07/2010 02:14

        • גן ילדים בלב שכונת מגורים
          עו"ד שזר תומר | 10/07/2010 20:47

          לעניין מכירת הדירה, לאחרונה קיימת פסיקה בבתי המשפט, אשר הרחיבו את נושא תום הלב, רוח הפסיקה האמורה, הינה כי גם המוכר חב חובת תום לב כלפי הקונה, כך שאם לא תגלה לקונה מידע זה, ולאחר מכן, הקונה יוכיח כי היית מודע לנושא (והרי קיים מכתב שנשלח אליך -כך שתיאורטית, ניתן להוכיח כי אתה מודע לבעיה), הרי שבאם הדברים יגיעו לביהמ"ש הדבר יכול לפעול לרעך. לעניין - ההיתר, צריך לבדוק בתקנות של אותו מועצה, ברמת העקרון ברגע שמבוקש שינוי יעוד בועדה מחוזית לתכנון ובניה - מעבירים את הבקשה לשכנים, או לכל הפחות מפרסמים בעיתון על מנת שהשכנים יוכלו להגיש התנגדות - יש לבדוק את המקרה לגופו. בכל מקרה, באם הגן טרם נפתח מרכיב הזמן מאוד מאוד חשוב, ומומלץ עד מאוד להגיש את הבקשה לביהמ"ש לצו מניעה זמני, בטרם פתיחת הגן ובסמוך ככל שניתן למועד היוודע המטרד - קיימת פסיקה בנושא זה כנגד שכנים שלא פנו בזמן לביהמ"ש.

          • אודה על קישור לפסיקה.האם לא להמתין לתשובה מהועדה?
            גבריאל | 11/07/2010 03:54

            החתמנו את כל 20 השכנים להתנגדות והיום נגיש זאת לועדה לתכנון ובנייה. כמה זמן צריך לחכות לתשובה? בקשר לצו מניעה-האם יש אגרה?האם הצו יוצא מיידי? האם מספיק נציג השכנים כדי להגיש ואז הוא יצטרך יפוי כוח מכולם או החתימות מספיקות? תודה רבה!