40,000 זה מוגזם ומופרז.

  • שטר חוב/ ערבות
    מיקי | 18/05/2010 20:07

    שלום, אני מעוניינת לשכור דירה, ובעלי הבית רוצים שטר חוב/ערבות של 40,000 ש"ח. האם זה סכום סביר? שכן עד כה נתקלתי בסכומים של עד רבע ממנו(דירה של כ 3000 ש"ח שכירות לחודש). וזה מלחיץ אותי לחתום על סכום כזה...האם בעל הבית יכול לאיים שיפדה את כל הצ'ק במידה ואני מפרה סעיף כלשהו, ונגיד שהסכום שאהיה חייבת לו הוא נמוך בהרבה? מה עלי לעשות בסיטואציה כזו?

    • 40,000 זה מוגזם ומופרז.  לת
      דינה | 20/05/2010 15:36

      • שטר חוב מופרז
        מיקי | 20/05/2010 18:01

        אם כן- מהו סכום סביר לדעתכם? והאם בעל הבית יכול פשוט להורות להוצאה לפועל לגבות ממני את כל ה 40,000, ללא עילה מספקת? אם לדעתו אהיה חייבת סכום כלשהו( אף של מאות ש"ח)? האם לסייג לסעיפים מסויימים בחוזה- יועיל לי בעניין? אשמח מאד לעצה !!

        • מטרת השטר
          דינה | 21/05/2010 00:49

          יש לשטר הזה מטרה. הוא לא נועד להבטיח את שכר הדירה, כי לכך ניתנים 12 שיקים מראש. הוא לא נועד לתשלום ארנונה, כי השוכר נרשם בעירייה "כמחזיק" ומשלם לעירייה ישירות. הוא לא נועד לתשלום חשמל/ מים/גז כי לצורך כך אפשר לתת שיקים על שם נותני השירותים הללו. אם כך, השטר הזה מיועד בעיקר כדי להבטיח את המשכיר מאי-פינוי הדירה בתום השכירות. אבל היום קיים הליך מהיר של פינוי מושכר, וניתן תוך 3 חודשים לפנות שוכר מדירה שמסרב להתפנות. לכן, השטר צריך להיות בגובה 4 עד 6 חודשי שכירות לכל היותר. ניתן לרשום על השטר "שטר-ביטחון" ובחוזה השכירות לציין רק שטר ביטחון (ולא שטר 'סתם') ולקבוע תנאים למימוש שטר הביטחון, כולל חובת מתן התראה לשוכר לפני מימוש השטר, וחיוב בעל הדירה להחזיר את שטר הביטחון הזה בסיום השכירות, ולקבוע פיצוי מוסכם ללא הוכחת נזק במידה ושטר הביטחון לא יוחזר כמוסכם.

          • שטר חוב
            עו"ד עזרא שרון | 24/05/2010 11:40

            שטר חוב נועד להבטיח את קיום כל התחיבות השוכר על פי הסכם השכירות (אא"כ כתבו אחרת בהסכם)- קרי: שכ"ד, תשלומים שוטפים, פינוי במועד וכד. אם מבקשים למש אותו ללא עילה- אפשר להתנגד לכך. לגבי גובה השטר- לדעתי, בין 3-6 חודשי שכירות זה סביר.

            • תודה
              מיקי | 26/05/2010 08:42

              תודה!