מימוש פסק הדין

  • אפשרויות למימוש פסק דין
    רובין הוד | 17/05/2010 13:43

    בימים אלה קיבלנו לידינו פסק דין בתביעה שהגשנו בפני המפקחת על המקרקעין. פסק הדין מחייב את הנתבע בהוצאות משפט לא מבוטלות וכמו כן להסיר את כל התשתיות שהתקין ובנה כמו מים ,חשמל, תקשורת, מהרכוש המשותף אך לא ציינה תוך כמה זמן(ביררתי ונאמר לי שצו עשה אפשר לאכוף לאחר 30 יום ממעוד מתן פסק הדין) וכמו כן לאטום את הפתחים שפרץ תוך 60 יום.(כאן המפקחת נתנה ארכה וציינה אותה בפסק הדין) אך אליה וקוץ בה. הדייר מכר את דירתו ומפנה אותה בימים הקרובים ודייר חדש שרכש את דירתו יכנס לגור בה. אציין שהמפקחת יודעה בכתב בדבר כוונתו של הנתבע למכור את דירתו טרם שנתנה את פסק הדין ולמרות זאת לא התייחסה לנושא כלל בפסק הדין. שאלתי המתבקשת היא מה עושים עכשיו? יש לנו התובעים פסק דין חוקי המחייב את הנתבע לפרק ולהסיר תשתיות שבנה והתקין ברכוש המשותף אך הוא כבר לא גר כאן!! אשמח לשמוע כל רעיון למימוש פסק הדין ומה אנו התובעים יכולים לעשות. תודה רבה.

    • מימוש פסק הדין
      עו"ד עזרא שרון | 17/05/2010 14:13

      גם אם המוכר מכר את דירתו, אין בכך כדי לפטור אותו מחובתו לקיים את פסק הדין, ואם הוא לא עושה כן, ניתן לנקוט בהליכים לפי פקודת בזיון בית משפט

      • עוד הבהרה אחת בבקשה
        רובין הוד | 17/05/2010 14:58

        ראשית כל תודה רבה גדולה על תשובתך המהירה. האם יכול הנתבע לטעון שבגלל שהנכס כבר לא בבעלותו הוא פטור מלפרק את התשתיות ולאטום את הפתחים שמחייבים אותו בפסק הדין? הרי הוא כבר לא בעל הדירה!! מה מעמדו של רוכש הנכס בכל ההליך הזה? האם הוא יכול להתנגד לביצוע פסק הדין? ואם כן באיזה עילות? אודה מאוד לתשובתך

        • המשך תשובה
          עו"ד עזרא שרון | 18/05/2010 17:30

          יש לעיין בפסק הדין כדי להשיבך. קשה לי להאמין שהוא מנוסח בצורה כזו שאם הוא מוכר את דירתו הוא פטור מקיום פסק הדין.