בעלות משותפת

  • בעלות משותפת על דירה
    אלכס | 07/05/2010 14:29

    שלום רב.אמי נפטרה לפני 3 שנים ממחלת הסרטן. לאחר פטירתה לאבי נשארה דירה שאותה הם קנו יחד. כמובן שהמשכנא בוטלה לפי תנאי הביטוח. עכשיו, אבי חי עם אשה אחרת ומעוניין למכור דירה זו על מנת לקנות להם דירה חדשה. אבינו מביא אמו סכום של כסף במזומן, ולה יש משכנתא על בית שגם היא מעוניינת למכור על מנת לעבור לגור יחד בנכס משותף. ברור לנו שכל הרכוש שמרגע זה יהיה משותף. אנו כילדים (אני ואחותי) חוששים שאשה זו, בשלב מסויים בזמן החיים או לאחר מות אבי עלולה לקחת את כל הדירה לעצמה (אפילו דרך זה שהיא "תוביל אותו להשארת ירושה על שמה בלבד). הוא מביא מזומן ממכירת בית שאותו הוא ואמי קנו יחד, ולפי מה שהבנו שאנו כילדים זכאים 12.5% מערך הבית כל אחד, כי זה מה שאמרו לו כשרצה כבר להריץ את החלק הפורמלי של המכירה. כמו כן, אנו צריכים לוותר על זכותינו לחלק מהדירה בבית משפט.  אנו לא רוצים לקחת לאבינו את הכסף חלילה, אבל מאוד חוששים שהאישה הנוכחית לא תהיה כזו אדיבה ברגע האמת. חוץ מהסכם ממון שהם יכולים לחתום ביניהם, האם קיימת לנו זכות חוקית כלשהי "להגן" על החלק של אבינו (שכמובן יהפוך לשלנו בשלב מסויים). האם אפשרי לרשום אותנו כבעלים של הדירה החדשה, כשהחלק שמגיע לנו לפי החוק ממכירת בית משותף של הורינו, משמש כ"השקעה" בנכס החדש, ובמידה ותהיה בעיה נוכל לפי החוק לקבל את זה חזרה?שוב, אנו לא רוצים לקחת את הכסף ממנו, אבל מאוד חוששים לעתיד. האם הסכם ממון זה מספיק?במידה והוא נעשה, ברגע של שינוי תנאים ע"י אבינו האם נידע?איך נוכל להבטיח במצב זה, שהאישה החדשה לא תיקח לעצה ולילדיה את מה שהורינו עבדו בשבילו?תודה רבה.

    • בעלות משותפת
      עו"ד גיא פרבמן | 08/05/2010 08:55

      הדרך הבטוחה שלא תיוותרו ללא נכס בעתיד הינה אחת להירשם על החלק היחסי שלכם בדירה החדשה. הסכם הממון טוב לאחר אישורו בבימ"ש אך עדיין מעניק לאישה זכויות לאחר יום פקודותו של אביך היה והם עדיין יהיו ידועים בציבור