קיום חוזה

  • אחריות חוזה מכר
    יאיר | 22/03/2010 08:09

    בוקר טוב להלן סעיף מנוסח החוזה: "סך של X ישולם עד ליום Y סכום זה ישמש על חשבון סילוק או גרירת כול משכנתא, חוב או זכות אחרת של צד שלישי כולשהוא על הזכויות בדירה וזאת מבלי לגרוע מהצהרת המוכרים בסעיף Z למבוא וכנגד מסירת כול המסמכים מצד המוכרים המאפשרים רישום העברת הזכויות בדירה על שם הקונה" שאלתי היא על מי מוטלת האחריות לביצוע תקין של סעיף זה 1. על העו"ד האמור לייצג את המוכר והקונה ותפקידו לפנות לבנק או למוכר על מנת להמציא מכתב כוונות ולאחר מכן לדאוג לפרעון (לקיחת כסף מהקונה והפקדה בבנק למוכר) 2. על המוכר להמציא מכתב כוונות לקבל כסף מהקונה ולדאוג לפרעון 3. על הקונה לפנות לעו"ד בבקשה לפנות למוכר להמציא מכתב כוונות נתינת כסף ודאגה לפירעון 4. על המוכר והקונה 5. על כולם האינטרס שלנו בתור המוכרים הוא להתקדם אך מכוון שמאז חתימת החוזה או יותר נכון מאז התשלום לעו"ד עבור עריכת החוזה אין העו"ד עושה מאומה על מנת למנוע הפרת חוזה ומכאן נובעת השאלה. אשמח לקבל תשובה על מנת שאוכל לדעת מהם זכויותי. יום טוב

    • קיום חוזה
      |עו"ד עזרא שרון | 22/03/2010 13:18

      חוזה יש לקיים בתום לב. כל צד צריך למלא את חלקו. אין מקום לויכוחים מי עושה מה. רק בעל המשכנתא יכול להמציא מכתב כוונות ועל הקונה לשלם התשלום על פי מכתב הכוונות.