דמי שימוש מאת המנהל

  • חיוב שלא כדין בדמי שימוש
    עו"ד אחד | 04/03/2010 12:34

    שלום. אדם ביקש לחכור קרקע לפני 15 שנה וקיבל מהמנהל התחייבות לחתימה על חוזה חכירה. משך 15 שנה אותו אדם פעל בדרכים שונות, לרבות פניות רבות בכתב למנהל, כדי לחתום על חוזה החכירה. מסיבות שונות ומשונות שמקורן במנהל בלבד התעכבה החתימה על חוזה החכירה משך 15 שנה. כעת, משנחתם ההסכם, דורש המנהל תשלום דמי שימוש (כדין) בקרקע משך 15 השנים שבהן שהה החוכר במקרקעין בהרשאה אמנם אך ללא חוזה חכירה. יובהר כי שומת דמי השימוש שנקבעה היא לשימוש כדין. המנהל אינו כופר בעובדה כי הקרקע הוקצתה כבר אז כדין אלא שמבקש לחייב משום העבודה שמשך כל התקופה לא היה חוזה חכירה חתום בין הצדדים. דמי השימוש, כמיליון ושמונה מאות אלף ש"ח שולמו תוך הסתייגות, מחאה והודעה על כוונה להשיג על ההחלטה או לפנות בתביעה כספית להשבת כספים שנגבו שלא כדין. מישהו מכיר פסיקה או מקרים דומים? תודה.

    • דמי שימוש מאת המנהל
      |עו"ד עזרא שרון | 07/03/2010 10:24

      אם אדם עשה שימוש בקרקע מנהל, ללא תשלום, ברור שיש לשלם על שימוש זה (דמי חכירה). לא ברור אם זו מהות הדרישה של המנהל ו/או דרישה אחרת.

      • הבהרה
        עו"ד אחד | 07/03/2010 10:38

        כפי שציינתי, נעשה שימוש במקרקעין אולם משך כל תקופת השימוש הייתה אמורה להיות במסגרת חכירה אלא שהמנהל עיכב החתימה על הסכם החכיה משך 15 שנה וכעת דורש דמ"ש בעבור התקופה שבה החוזה טרם נחתם. מה דעתך כעת?