מכר מקרקעין

  • שאלה- מקרקעין
    אני | 01/03/2010 07:49

    כמה עובדות, לצורך העניין: 1. "שולה" מתגוררת בדירה שבבעלותה. 2. בנה מתגורר בדירה שהיא רכשה עבורו. מסיבות משפחתיות, נרשמה דירה זו על שם שולה ולא על שם בנה. שולה מעולם לא גרה בדירה זו ומלכתחילה נרכשה עבור בנה ולא עבורה. 3. בנה של שולה התחתן והדירה קטנה למשפחה שהקים. יש צורך למכור את הדירה בה הוא מתגורר עם אשתו וילדיו. כאמור, הדירה רשומה על שם שולה, אימו. השאלות: א) איזה מיסים עלולים לחול כשהדירה בה מתגורר הבן תימכר? האם יחול כאן מס שבח? (שולה מעולם לא מכרה שום דירה, גם לא בארבע השנים האחרונות). האם יחול מס רכישה? האם מצב זה, בו הדירה רשומה על שם שולה, למרות ששולה מעולם לא גרה בה, מהווה מצב שבו אין מדובר בדירת מגורים יחידה? בבקשה כל מידע נוסף אודות תשלומי מס כלשהן, העלולים לחול על כשתימכר הדירה. תודה רבה

    • מכר מקרקעין
      |עו"ד עזרא שרון | 01/03/2010 10:06

      שאלת המיסוי תיבחן לפי הפרמטרים האישיים של מי שרשום כבעלים, לא מי שמתגורר בפועל. כשמוכרים דירה, עשוי לקום חבות במס שבח (כמו עוד מיסים נוספים. מס רכישה משולם על ידי מוכר, לא רוכש. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

    • מס שבח
      רוני מישקובסקי | 02/03/2010 20:31

      על פניו ובהתאם לנתונים שנמסרו שולה תהיה פטורה ממס שבח שכן המדובר במכירת דירת מגורים מזכה פעם בארבע שנים. מעבר לכך, כמו בכל עסקת מקרקעין יכול ויחול על העסקה היטל השבחה היה ואושרו תוכניות משביחות.