תיווך

  • סילוף נתונים על ידי מתווך
    מרגלית | 20/02/2010 12:19

    לפני מספר ימים נתקלתי בפרסום ביד2 של מתווך על דירה להשכרה בתל ברוך בבלעדיות משרד התיווך הספציפי. התקשרתי, ובטלפון הוא סרב לומר לי באיזה רחוב נמצאת הדירה קבענו פגישה, הוחתמתי על טופס וראיתי את הדירה שמאוד מצאה חן בעיני. עוד בטרם ראיתי את הדירה התקשר אלי סוכן נדל"ן מקומי (איתו הייתי בקשר - מבלי לחתום על טופס כלשהו) שהוא מציע את אותה דירה להשכרה. מששבתי הבייתה הופתעתי לגלות כי אותה דירה מפורסמת להשכרה על ידי בעל הנכס במדור "השכרות מפרטי" וכן מפורסמת על ידי משרד תיווך אחר. בנוסף לכך, הדירה מצויה בנווה גן השייכת מבחינה מוניציפלית לרמת השרון ולא לתל ברוך, כפי שפורסם על ידי משרד התיווך. שאלתי היא: 1. האם זה חוקי שהדירה תפורסם על ידי המשכיר ומשרדי תיווך אחרים כאשר המשרד הטוען שהדירה מצויה "בבלעדיות משרד התיווך"? 2. האם אין כאן הטעייה כאשר הדירה נמצאת ברמת השרון ומפורסמת ככזאת הנמצאת בתל ברוך (למרות שנווה גנים צמוד לתל ברוך אך לא שייך אליו?) 3. אם אני מעוניינת בדירה כיצד עלי לנהוג? אודה מאוד לתשובה מוסמכת בעניין.

    • תיווך
      |עו"ד גיא פרבמן | 20/02/2010 16:57

      כעיקרון בלעדיות הינה כהגדרתה.ייתכן וקיים כאן הטעייה מצד המתווך מה שמעמיד את דרישתו לשכ"ט במצב אחר לחלוטין. אולם העובדה שהוא היה הגורם היעיל שאראה לך את הדירה ובמידה שתשכור אותה בסוף יעמוד לזכותו האפשרות לקבל את שכרו. בנוגע להטעייה במיקום גם כאן זה לא פועל לטובתו. לסיכום במידה ואת מעוניינת להשכיר את הנכס תאתרי את הבעלים של הנכס ותנסי לסגור את הדירה בנוגע למתווך תדברי איתו תעדכני אותו שקיים כאן הטעייה מצידו ובכוונתך להגיש כנגדו תלונה במשרד המשפטים בנוסף תידרשי לבדוק אם יש לו רישיון בר תוקף.