עבירה תכנונית

  • שאלה לגבי שינוי במבנה ללא היתר
    משה | 18/02/2010 19:28

    רכשתי לא מזמן דירה אשר מסתמן כי בוצעה בה בעבר עבירת בניה. הבעלים שלפני הבעלים הקודמים פתח חלון ללא אישור, הוגשה נגדו תביעה ע"י אחד הדיירים ונפסק כי החלון יסגר וכך היה. לאחר מכן הדירה נמכרה והבעלים הקודמים, אלא שקנו ממנו (ושקניתי מהם) פתחו שוב את החלון במסגרת שיפוץ. עתה הדירה בבעלותי וברצוני לשאול באילו נסיבות יוכלו לתבוע אותי אישית על כך שהחלון פתוח ? האם יש חוק התיישנות במקרה כזה (שכן היה משפט ונפסק לסגור אותו) ? האם העיריה או כל גורם אחד עלול לתבוע או לקנוס אותי אישית, והאם כוחו של פסק הדין עדיין עומד אפילו אם עברו כ 15 שנה מאז הוא ניתן ?     תודה

    • עבירה תכנונית
      |עו"ד גיא פרבמן | 20/02/2010 16:43

      העובדה שהעירייה אישרה את העברת הזכויות אליך עומד לזכותך. המלצתי לפנות למוכר ולבקשו לציין במפורש שהחלון נפתח על-ידו. כך שבמצב נתון שהעירייה תתבע אותך תעמוד לזכותך העובדה שהעירייה התרשלה ולא בדקה כראוי את הנכס והעניקה למוכר אישור להעברת הזכויות בטאבו וכך לא יוכלו להעמיד אותך לדין