מקרקעין

  • מקרקעין
    עינבל | 18/02/2010 13:17

    שלום רב! שמי עינבל ואני שואלת בנושא המקרקעין מאחר ואנו מנסים להגיע לפשרה עם שכנינו על דרך שעוברת בין קרקע פרטית השייכת להורי. אנו גרים במושב, עובדים להתיישבות שיתופית בע"מ, כמובן מושב חקלאי. קיימים שני משקים משק פרטי של הוריי להלן משק מס' 6 ומשק של שכנונו להלן משק מס' 7. בתקופת שנות ה 50 כאשר עלו ארצה סבי וסבתי ז"ל הם קיבלו את י משקם החקלאי , וכן הורייהם של שכני. כמו כן עפ"י מפת החלוקה של שנת 1969 לכל בעל משק חייב שיהייה 40 מ' בבעלות פרטית. כיום הוריי הם בעלי זכויות הקרקע הפרטים , וקיבלו את בעלות הקרקע ע"י סבתי ז"ל לפני כ- 10 שנים. לכן הוריי הם בעלי זכויות ע"פי חוק רשומים במנהל מקרקעי ישראל (וישנם אישורים מהמנהל שהמשק בבעלותם). לפני מספר חודשים קם השכן ואחותו ע"וד במקצועה שמהם הוריי וכל יתר בני משפחתי סובלים והחלו בהנחת מחסומים, חביות, בלוקים וכ'ו על מנת שלא נוכל לצאת ולהיכנס עם כלי הרכב שלנו. הוריי החליטו לאחר שהשכנים החלו בהנחת מחסומים להביא מפה ע"י מודד מוסמך על מנת להראות ולראות שזוהי אכן דרך שייכת לנו באופן פרטי. כמו כן השכן לא הייה מוכן לקבל את עניין המפה וכרגיל שהחל במסע איומים (ניתן לציין שאיומיו הם כבר 10 שנים מאחר ואבי מנסה כבר 10 שנים לקבל את אדמתו הפרטית), מאחר ואבי איש שב"ס ושירותו במדים ודרגותיו מונעות ממנו עימות עם השכן ואחותו, מאחר והם מנסים להגיע לאלימות עם משפחתי.עפ"י נתוני המפה של המודד המוסמך שנמצאת ברשותינו וע"פי מפת החלוקה של שנת 1969 ייצא שבשניהם קיים להורי זכות בבעלות פרטית על שטח של 40 מ'. ניתן לציין שהשכן שתל עצים על הדרך שלו ופלש בצורה כפייתית של שטחנו שלנו. אחותו שהיא ע"וד במקצועה איימה בהבאת בריונים וטענה שזוהי אדמתה משום שאביה ז"ל אמר לה שזה שלה ולא מעניין אותה שום דבר. ממש במילים אלו. כמובן שאין לנו שום רתיעה או פחד ממנה ומאיומיה, מאחר ואבי סוהר אנו נמנעים מלהגיע לאלימות( כמו כן- אביהם של שכנינו נפטר לפני 3 שנים). כמו כן ע"פי מפת החלוקה גם לשכנינו יש 40 מ', הטענה של אחותו היא שהם רכשו "זיקת הנאה"= הבעייה ששניהם לא חברי משק לא כחוק ומאחר ואביהם לא חתם והעביר את הזכויות אליהם ע"פי חוק אינם יכולים לפלוש לשטח פרטי בצורה כזאת הם ממלאים את פיהם על עניין "זיקת ההנאה" ועל התיישנות. כמו כן הוריי משלמים מיסים כחוק כגון ארנונה על 40 מ' ובפועל אנו עושים שימוש ב- 35 מ' ולשכנינו יש 45 מ' מאחר והשתלטו על 5 מ' שלנו. כרגע אנו מנסים להגיע להסדר דרך המושב מאחר והוועד של המושב החליט להתערב, איננו מעוניינים בפשרה ורוצים להגיע מאד לבית- משפט על מנת לראות את הצדק. שאלותיי הן: 1.האם בית המשפט יכול לחייב את השכן ואת אחותו ע"וד לפנות את "שטח המריבה"? ואם כן האם בצווי מניעה? האם הם יכולים לרכוש "זיקת הנאה" והם אינם בעלי נכס בכלל ולאחר בדיקה בהנהלת המושב נמצא שאים בעלי משק ואינם רשומים במנהל? האם אחותו בתור ע"וד ועובדת במשרד של עורכי דין לא מבצעת כרגע עבירה מאחר והיא משתמשת בדרך יו יום עם רכבה ומצפצפת על החוק וגם לאחר שקיבלה מאיתנו מפה ע"י וועד המושב שאמר לה שתפנה עם אחיה את הדרך והיא טוענת להתיישנות. זו לא נקראת כרגע השגת גבול ופלישה??? כמו כן מה תיהייה התוצאה אם הוריי פונים לבית משפט והאם בית המשפט יחייב את שכנינו?? *** ניתן לציין שמאחר ששכנינו שמעו שאנו מעוניינים לפנות לבית המשפט שניהם ניהיו " דגים במים" ולא מצייצים. אודה לך מקרב לב

    • מקרקעין
      |עו"ד גיא פרבמן | 20/02/2010 16:36

      מדובר על שאלה מורכבת שמקומה אינה בפרום אלא בייעוץ האישי