תגובה ואזהרה

  • הסכם שיתוף מהו
    ישקני | 17/02/2010 17:23

    מוצע לי לרכוש דירת סטודיו, שהיא בעצם חלק מתוך דירה קיימת, שנבנתה כיח"ד בפני עצמה. מה העצה בדבר רישום מסודר? נאמר לי שקיים מושג 'הסכם שיתוף', היינו שישורטט חלק מתוך הדירה שהיא שלי לגמרי. האם זה תופס? ומה בדבר משכנתא למשל? בנוסף לכך, קיימת בדירה הרחבה שלא הותרה (עדיין) ע"י העירייה, ורק ההרחבה הזו יצרה את האפשרות לבניית יחידת הדיור, איך אני קובע זאת בטאבו. נאמר לי שהעו"ד מוסר 'שרטוט' מהמצב הקיים, לא משנה אם מותר או לא, ושם יצוין המקום שלי. האם יש כזה דבר (אולי ההוספה נקראת 'הצמדה'). ישקני. תודה, הרגע נודע לי על הפורום הזה. חן חן.

    • תגובה ואזהרה
      עו"ד זהר ארד | 17/02/2010 20:33

      אתה מתאר פה מצב משפטי סבוך אשר דורש בדיקה תכנונית ומשפטית מקיפה. יתכן וימצא פתרון ראוי להבטיח את זכויותיך ויתכן שלא, ואז תאלץ לוותר על העסקה. בכל מקרה, עליך לפנות לעו"ד הבקיא בדיני מקרקעין ובעסקאות נדל"ן על מנת שייצג וילווה אותך בהליך הרכישה. יהיה זה לא אחראי לתת לך תשובה חלקית ו/או כללית מבלי לבחון את העסקה לגופה. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד