רישום בית משותף

  • רישום בטאבו
    רפי ה | 16/02/2010 13:01

    על פי הנתונים באתר האינטרנט של משרד הבינוי והשיכון, מצב רישום בטאבו של הדירה שברשותי (4 חדרים, בבנין משותף) הינו: פרצלציה -יש. בית משותף- אין. זכויות משתכנים -אין. שאלותי: הקבלן דרש מאיתנו כ3000 ש"ח לביצוע הרישום באמצעות עו"ד מטעמו. האם אי אפשר לעשות זאת לבד? אם כן, מה עלי לעשות כדי להמשיך את ביצוע הרישום? איזה מסמכים עלי לקבל וכו'? האם הסכום שדרש הקבלן סביר והאם זכותו לדרוש בכלל כסף על כך?

    • רישום בית משותף
      עו"ד זהר ארד | 16/02/2010 20:59

      לא ניתן לרשום בית משותף באופן עצמאי. יש לבדוק את ההסכם עם הקבלן ביחס לליגיטימיות של דרישת התשלום וגובה התשלום.

    • רישום בטאבו
      יעל | 16/02/2010 21:03

      אם טרם נרשם בית משותף אינך יכול לפעול לבד לרישום הזכויות בדירה על שמך ואין לכך הגיון כלכלי או מעשי שהוא. בנסיבות מסוימות גם אם נרשם בית משותף הנך נזקק לשירותי עו"ד המתמחה בעניין

      • רישום זכויות משתכן
        Yantzer | 01/10/2014 14:26

        ואם נרשם בית משותף? האם ניתן לרשום זכויות משתכן ללא קבלן?